Egeli bilim insanlarından Tirozinemi Tip 1 hastalığının erken teşhisine yönelik proje Egeli bilim insanlarından Tirozinemi Tip 1 hastalığının erken teşhisine yönelik proje

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile 112 Acil Çağrı Merkezi iş birliğinde “112 Acil Çağrı Numarasını Nasıl Arayalım?” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süreyya Gümüşsoy, İlk ve Acil Yardım Bölümü öğretim görevlisi Gülseren Aydoğmuş ile 112 Acil Servis çalışanları ve öğrenciler katıldı.

         Etkinliğin açılışında konuşan Doç. Dr. Süreyya Gümüşsoy, “Türkiye’de yakın bir zamana kadar acil durumlarda yardım talep etmek için birçok farklı telefon numarası kullanılmaktaydı. Bu durum, o anda panik halinde olan bireyin numarayı hatırlayamamasına neden olabiliyordu. ‘Çağrı Tek Numara’ sistemi ile tüm acil yardım numaraları tek bir hatta birleşerek gerek vatandaşlarımızın gerekse ülkemizde bulunan yabancı turistlerin imdadına en hızlı şekilde yetişme olanağı sağladı. Bugün, paramedik öğrencilerimizin yürüttüğü bu etkinlik, söz konusu sistemi tanıtmak ve gereksiz çağrıları önlemek amacıyla düzenlendi. Paramedik öğrencilerimize ve etkinliğe desteklerinden dolayı 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

         Etkinlikte, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Paramedik Bölümü öğrencileri yaptıkları acil durum tatbikatı ile öğrencileri bilgilendirken, kampüs içinde çeşitli noktalarda Egeli sıra arkadaşlarına 112 Acil Çağrı Merkezi ve Acil Yardım konularında bilgi verdi.

Editör: Atakan Şen