İzmir Karabağlar Agah Efendi İlkokulu’nda Kızılay Haftası nedeniyle öğrencilere, Kızılay gönüllüleri ve profesyonel çalışanlarının uyması gereken temel ilkeleri çocuklara çeşitli animasyonlar eşliğinde sundu. Kızılay Haftası kapsamında İzmir Karabağlar Agah Efendi İlkokulu’nda Kızılay gönüllüleri ve profesyonelleri tarafından öğrencilere seminer düzenlendi. Seminerde, Kızılay gönüllüleri ve profesyonellerinin yaptıkları, Kızılay’ın tarihi, doğal afet anlarında yaptıkları animasyon eşliğinde öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin merakla ve keyifle izlediği animasyonun ardından soru-cevap etkinliği yapılarak seminer devam ettirildi.

Sipki-Der Menemen şubesine görkemli açılış Sipki-Der Menemen şubesine görkemli açılış

“Ağız ve Diş Sağlığı” eğitimi verildi
Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı ile ziyaret edilen okulda ayrıca "Ağız ve Diş Sağlığı" hakkında eğitim verildi. Animasyon karakterleri ile verilen eğitimde öğrencilere keyifli ve eğici sunum gerçekleştirildi. Eğitimde ağız ve diş sağlığı bakımı, dişlere zarar veren gıdalar ve doğru diş fırçalama tekniği gösterildi. Eğitimin ardından öğrencilere "diş seti" hediye edildi.

 “Bilinçli bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz”
Okul müdürü Burçak Akseki, “Okulun sadece derslerin öğretildiği bir yer olmadığı ve toplumsal yaşamda da bilinçli çocuklar ve bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Bu nedenle Kızılay gönüllüleri tarafından, Kızılay Haftası kapsamında gerçekleştirilen seminerle ve "Ağız ve Diş Sağlığı” hakkında verilen eğitimle öğrencilerimizin bilinci ve farkındalığı yükseldi. Eğitime katkısı olan tüm gönüllü ve çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal