“Çorbada tuzunuz mu var da konuşuyorsunuz!”

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Bayraklı’da bulunan Şehir Hastanesi’nin yapımında destek olmak yerine köstek olan Millet İttifakı yöneticilerine tokat gibi bir cevap verdi. 5 yıldızı değil 7 yıldızı çok net bir şekilde hak eden otel konforundaki hastanenin yapımına istemezükçülerin yine engel olmaya çalıştıklarını belirten İnan, çorbada tuzu bile olmayanların böylesine büyük bir projeye engel olmaya çalıştığını vurguladı. İnan, bunu hem körfez geçişişinde hem de Konak Tünelleri’nin yapımında yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

“BEN BU SOKAKLARIN ÇOCUĞUYUM”

Bayramın 3’üncü gününde ilk olarak Erzurumlu Tortumlular Derneği’ne ziyarette bulunarak bayramlaşma programına katılan İnan, kendisinin İzmir’de büyüdüğünü ve Bayraklı ve Karşıyaka’nın çocuğu olduğunun altını çizerek “Benim adım Eyyüp Kadir İnan ve doğma büyüme İzmirliyim. Bayraklı Cengizhan Mahallesi çocuğuyum. Bayraklı sokaklarında siyasete başladım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile partimize sevdalandık. 13 senedir İzmir sokaklarında çalışıyorum. Burada çok arkadaşım var. Anne ve babamın bu sokaklarda çok dostu var. Liseyi Karşıyaka’da Üniversiteyi de Menemen Seyrek’de okudum. 3 sene İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve 2 senedir de AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yürütüyorum. Recep Tayyip Erdoğan gibi tarihi bir şahsiyetin Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini sürdürüyoruz. Şu 2 senedir de kendisinden çok şey öğrendik ve çok şey tecrübe ettik. 30 yaşında da kendisi bizleri size emanet etmek üzere 2. Bölgeden 1’inci sıradan milletvekili adayı gösterdi. Bunu yaparken de İzmirli hemşerilerimize çok ama çok selam söyledi. Biz bu zamana kadar buradaki mahallerimizde çocuklarımız ve gençlerimiz için çalıştık ama inşallah seçimden sonra da fark edeceksiniz ben gençliğimin tüm enerjisiyle nasıl bu sokaklarda büyüdüysem, nasıl bu sokakları karış karış iyi biliyorsam çocuklarımız ve bizden sonrakiler için bu gençliğimin enerjisini daha fazla çalışacağım” dedi.

“YAPTIĞIMIZ DEVRİMİ BİR KEZ DAHA GÖZLERİNİZLE GÖRECEKSİNİZ”

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan tarihinde gerçekleştirecek olduğu İzmir mitingi sonrası kurdelesinin kesilerek açılacağını ve tüm İzmirlilerin sağlık alanında yapılan devrimleri bir kez daha göreceğini de ifade eden İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yatırımda hiçbir desteğinin olmadığını da sözlerine ekledi. İnan, ne metro ne de toplu ulaşım noktasında bir çalışma yapmadığını dile getirerek, “Otobüslerle gelip giderken çevreyolumuzun hemen dibindeki şehir hastanemizi en yakından siz görüyorsunuz. Dün eve giderken önünden geçtim ışıklarını da yakmışlar muazzam bir eser ortaya çıkmış. 5 yıldızlı değil 7 yıldızlı otel konforunda bir eser orada şuan yükseliyor. Biz Ankara’ya gittiğimizde orada şehir hastanesinin konforunu da gördük ve gün sayıyorduk inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu hafta kurdelesini keserek açılışını yapacağız. Tam teçhizatlı bir şekilde etap etap siz değerli hemşerilerimize de bu hastanemizi kazandıracağız. Bakın siz oraya gittiğinizde çok memnun kalacaksınız ve AK Parti’nin sağlıkta yaptığı devrimleri bir kez daha gözlerinizle göreceksiniz. Fakat bu bir başka olmuş diyeceksiniz. Peki; biz bunları yaparken, o hastane için çok yoğun mücadeleler ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Oradaki çorbada bir tuzu var mı, yok!  Yolunu yaptı mı? Ben İzmir Gençlik Kolları Başkanıydım, teleferik yapacağız dediler, yaptılar mı? Yok!  Biz ulaşım için de gereken yapacağız ama gönül isterdi ki oradaki birçok altyapıyı onlar da düşünsün daha hızlıca hemşerilerimiz yararlansın ama şu şehre geldiğimiz günden bu yana hükümetimizin yaptığı bu hizmetten yararlanacak olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmışlar. Peki biz bunu şimdi mi gördük, Hayır. Bunların zihniyeti hep aynı ve hiçbir zaman da değişmezler” dedi.

“BU ŞEHİR İÇİN DERLENDİĞİMZİ HER KONUDA TAKOZ OLDULAR”

Millet İttifakı tarafından sürekli kendilerinin engellenmekle suçlandıklarını fakat körfez geçişi projesi, Konak Tünelleri gibi kentin geleceğine yön veren tüm çalışmaların engellendiğini de sözlerine ekleyen İnan, “Sözüm ona bunlar gelip her zaman ‘Siz  bizi iktidar olarak engelliyorsunuz’ derler. Nereye engelliyoruz? Hadi yap, şehir hastanesi orada 5 yıldızlı değil 7 yıldızlı otel konforunda oldu. Yataklarından tutun teknolojisine kadar adım adım göreceksiniz. Siz ne yaptınız? Hiçbir şey! O nedenle bunlar Karşıyaka’ya stadyum yapmak isteriz engellerler. Körfez geçişi yapalım derler engellerler! Konak Tünelleri’ni yapalım dedik engellediler. Esasında bunlar bize ‘engelliyorsunuz’ diyorlar ya, bu şehir için dertlendiğimiz her konuda takoz olan bulan bu belediye. Ama bugün dertleniyoruz ya, 9 ay sonra olan ilk seçimde ben inanıyorum ki, Bayraklılı hemşerilerim bunun hesabını soracaktır” şeklinde konuştu.

AK Partili Köse: “Karşıyaka’daki bu ayıbın sorumlusu Cemil Tugay'dır” AK Partili Köse: “Karşıyaka’daki bu ayıbın sorumlusu Cemil Tugay'dır”

“KÖRFEZ’DEN YÜZECEKTİK, KOKU ONUR MAHALLESİ’NE GELİYOR!”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatlerinde yer alan ve ilk etapta yapacağı sözünü verdiği ‘körfezde denize gireceğiz’ propagandasına da göndermede bulunan İnan, bırakın denize girmeyi, lağım kokusunun Onur Mahallesi’ne kadar çıktığını vurguladı. İnan, Soyer’i engellemek yerine vaatlerini yerine getirmeyi de davet ederek, “2 sene sonra bu Körfez’de yüzülecek diyorlardı. Körfez’in kokusu bugün Onur Mahallesi’ne kadar geliyor mu? Geliyor! Ama 2 sene sonra kendisi Bayraklı Turan’dan yüzecekti şuan Körfez’in düştüğü durum bambaşka. Bu bizim İzmir içi meselemiz ve bunu inşallah yerel seçimler de hesabını göreceğiz” dedi.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ, TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Bayraklı Yamanlar Mahallesi sonrasında Karşıyaka ilçesi Bostanlı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen İnan, esnafın da talep ve önerilerini dinledi. Bölgede bulunan vatandaşlarla sohbet etme imkanı da bulunan İnan, AK Parti iktidarının 20 yıldır yaptığı çalışmaların yanı sıra özellikle gençlik alanında atılan devrimleri de bölgedeki gençlere tek tek anlattı.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal