Kürsüye çıkan ve açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı Bilal Saygılı, vatandaşın son sözü söylediğini belirtirken  “İzmir… Güzel İzmir! Bağımsızlık sevdalısı İzmir… Maşallah… Bu ne aşk… İzmir'in kararının zaferi bugün büyük Türkiye’nin zaferi bugün Türkiye yüzyılının mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi hayırlı uğurlu olsun. Bugün Türkiye kazandı, necip millet kazandı. Teşekkürler İzmir, teşekkürler aziz teşkilatım. Yarın 29 Mayıs İstanbul'un Fethi. Bugün 28 Mayıs’ta artık etkin, güçlü, tam, bağımsız güçlü Türkiye günü oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Zaman zafere koşan zamanı. Türkiye Yüzyılına İzmir yüzyılından başlama zamanı. Artık İzmir'in zamanı geldi. Büyük Türkiye zaferini büyük İzmir zaferi ile taçlandırıyor muyuz? Allah hepinizden razı olsun. 24 yıldır İzmir’i yönetenlere sesleniyorum. Atalarımız ne demiş? Lafla peynir gemisi yürümez. Bunlar diyorlardı ki İzmir hakkını alacak, aşkla İzmir… VS. İzmirliler ile adeta dalga geçiyorlar. El insaf. Onlar bugüne kadar İzmirliye kadar verdiği hangi sözü tuttular. Yollarımız delik deşik. Körfezimiz kokuyor, trafik her gün kilitleniyor, gecekondudan geçilebiliyor mu? Her yağışta İzmir’e seller basıyor mu? Biz buna dur diyecek miyiz?  AK Parti gönüllüleri, İzmirlileri hizmet ile buluşturmaya var mısınız? Aylardır iktidar hayali görenler şunu bilmelidir ki Bay bay kemal, son sözü millet söyler. Biz 21 yıldır kardeşlik hukukunun hakkını verdik, sanayi savunmasını hakkını verdik, sağlığın hakkını verdik, dış politikanın hakkını verdik, memurun, işçinin, emeklinin hakkını verdik… Onun için 21 yıldır aziz milletimiz bugün gibi desteğini verdi, emanetini teslim ettik. Desteklerinden dolayı halkımıza ve İzmir’imize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bugün zafer ile ülkemiz taçlandı, yorgunluğumuz anlam kazandı. Bugün kaybedenin olmadığı, kazananın Türkiye olduğu bir gündür. Herkesin kendini daha fazla mutlu hissedeceği bir gündür bugün. Kime oy vermiş olursa olsun tüm kardeşlerimizin bayramıdır bugün. Biz tüm vatandaşlarımızı sevgi ve muhabbetle kucaklıyoruz. Sorumluluğumuz daha da arttı. İzmir bize 2024 seçimleri için ayrı bir sorumluluk yükledi. Diğer seçim çalışmalarını bugün burada hemen başlatıyor muyuz? Yerel seçimlerde başarılı olmak için durmak yok yola devam!” ifadelerini kullandı.

Deniz Doğan'dan ulaşım için önemli projeler! Deniz Doğan'dan ulaşım için önemli projeler!


“Bugün bayrak kazandı, vatan kazandı”
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “İzmir kazandı mı? Türkiye kazandı mı? PKK, Pensilvanya kaybetti mi? Bayrak, vatan, millet kazandı mı? Bugün bayrak kazandı, vatan kazandı. Karabağ, Azerbaycan, Türki cumhuriyetleri kazandı. Siyonistler, ABD, Avrupa, düşmanlarımız kaybetti. Bugün Kandil kaybetti. Bugün terörle yan yana duranlar kaybetti. Bugün kumpasçılar kaybetti, kasetçiler, iftiracılar, fitne kaybetti. Doğruluk, kardeşlik, birlik kazandı” dedi.

“İnlerindeler, onlar biraz zor çıkar artık”
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “Biz buradayız. Diğerleri nerede, mutfaktalar mı? İnlerindeler, onlar biraz zor çıkar artık. Bugün aslında öyle bir kazandık ki kimse kaybetmedi, herkes kazandı. Millet ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi. Bu gece uyuyacağız. Yarından itibaren Türkiye için, dünyanın bütün mazlumları için ‘One minute’, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen, dünyaya sadece parmak değil bayrak da sallaya Erdoğan’ın arkasından Türkiye yüzyılını yazmaya başlıyor muyuz?” diye sordu.

“Millet diğerlerini mutfaklarına gömdü”
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “İzmir’im, nerede kaldık? Kaldığımız yerden devam edecek miyiz? Mazlumların, Müslümanların liderine İzmir yine sahip çıktı. Bu millet 21 yıldı doğru adamın arkasından doğru şekilde yürüdü. Bu coşkunun esas sahibi sizsiniz. Bizler bu balkondayız ama bu işin mimarı, kadın ve gençlik kollarımızdır. Bu seçim bütün Müslümanların seçimiydi. Telefonlarımız susmuyor. Yurt dışından dostlarımız, burada nasıl coşku olduğunu soruyor. 2024’ün hazırlıklarını yapıyoruz. Millet gerekeni yaptı, diğerlerini mutfaklarına gömdü. Biz onları bir daha çıkartmayacağız oradan" sözlerine yer verdi.

Editör: Atakan Şen