Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, şu ifadeleri kullandı; ‘’Değerli Karaburunlular; Bugüne kadar Adem AVCI olarak hiçbir siyasi tartışmayı sosyal medya önünde yapmadım ve yapmayı da düşünmüyordum. Ancak son günlerde Belediye Başkanı İlkay hanım tarafından hakkındaki soruşturma ve yargılamalar nedeniyle beni de hedef alan açıklamalara buradan cevap verme zaruretim doğmuştur. Sunu basta söylemek isterim ki, bu hususların konuşulacağı yer adliye koridorları ve mahkeme salonlarıdır. Ben AK Parti İlçe Başkanı olarak, sorumluluk bilinciyle, bana vatandaşlardan gelen şikayetleri, ilgili mercilere iletmektir. Bundan sonra da gördüğüm her türlü yanlışı, yetkili merciler önünde ileri süreceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Benim bu tavrım yanlış olduğunu düşündüğüm icraatlara karşı tepkilerimi ortaya koymaktır. 2019 yılından önce aynı partinin önceki Belediye Başkanı görevdeyken bu şekilde karşı karşıya hiç gelmedik. Şimdi kamuoyuna, Belediye Başkanı İlkay Girgin tarafından hakkımda yapılan açıklamalara cevabım ve sorularımı sunmak istiyorum. 2019 yılında göreve geldiğinden beri, Belediye Başkanlığının tüm birimlerindeki personeli değiştirerek, göreve başlamış, önemli ve kritik yerlere kendi eş dost ve akrabalarını yerleştirmiştir. Oysa değişen tüm personel daha önce görev yapan CHP’li Belediye Başkanlarının atamış olduğu, kendi partilerine yakın kişilerden oluştuğu herkes tarafından bilinmekteydi. Başkan öyle ince hesaplar yaparak, kiminin görev yerlerini değiştirmiş, kimini emekliye zorla sevk etmiştir. Bu husus kendi partililerinin dahi dikkati çekmiş ve tepkilere neden olmuştur.’’

 Ard arda sorular sordu…

AK Partili Avcı, acıkmasına şu şekilde sürdürdü; ‘’İlk icraatlarından biri, Belediyenin tüm taşınmaz varlıklarını Mimas isimli belediye şirketine aktarmak suretiyle Belediyenin taşınmaz mallarını sıfırlanmıştır. Ayrıca kendisini personel şirketine Müdür olarak atayarak, huzur adi altında ikinci bir maaş almak suretiyle gündeme oturmuştur. Bununla yetinmeyen Sayın Başkan, kızını, göreve geldikten 2-3 ay sonra yaz sezonuyla birlikte, İncirlikoy plajında işe başlatmış, ayrıca plajlardan sorumlu kişi olarak yeğeni Derya Efe Girgini sözlü olarak buralardan sorumlu kişi olarak görevlendirmiştir. Yine halasının kızını Halkla İlişkiler Birimine atayarak, diğer personelden farklı bir maaş ve fazla çalışma ücretiyle ödüllendirmiştir. Bahse konu Ardiç ve İncirlikoy plajlarının günlük ne kadar ciro yapabileceğini herkes net biliyordur. Bu plajlardan elde edilen kazançların yüksek olması nedeniyle, belediye bünyesinde bırakılarak diğer plajların ihalesi ile 3. kişilere işletmesi devredilmiştir. Bu zamana kadar Karaburun ilçesine hiçbir şekilde bir proje sunmayan, sadece sözde laflarla algı oluşturan ve bununla kamuoyu yaratmaya çalışan bir Başkan olmuştur. Belediyeye ait arsaların satışı ile Belediye Binasının yapılacağını söylemesine rağmen, bütün paralar belediyenin borcuna gitmiş ve 6 trilyon borçla 2021 yılı kapatılmıştır. Belediye Başkanı yargılama konusu ile ilgili tüm hususları sosyal medya aracılığıyla haklı olduğunu göstermek için yeni bir algıya başvurmuştur. Ortaya atılan bir bilirkişi raporunun ekran görüntüsü alınarak ve buradan sadece istediği gibi bir anlam çıkarmak suretiyle kendisini aklamaya çalışmıştır. Şimdi bu konuyla ilgili kendisine sorular sormak durumundayız.

1- Yeğeni Derya Efe Girgini resmi bir görevlendirme olmaksızın sözlü talimatla Ardıç ve İncirlikoy plajlarından nakit para toplamak için görevlendirdi mi?

2- 2018 yılında zabıtalar tarafından toplanan paralar ve zamanında yatırılan paralar neden 2019’da Başkanın yeğeni tarafından toplanılması istendi?

Başkan Mustafa Turan’dan ilk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a oldu Başkan Mustafa Turan’dan ilk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a oldu

3- Paralar neden zamanında yatırılmadı?

4- 80 güne yakın gün boyunca neden Z raporları 0 göründü ve adisyon programıyla neden kasa birbirine entegre edilmedi?

5- Neden bir önceki yıla göre 250.000 TL daha az para yatırıldığı açıklanmalıdır?

6- Gülay Güngör neden emekli edilerek yerine eşinin akrabası Handan Kalalı getirilmiştir?

7- Plajlarda toplanan paralar kimde ve nerede saklanıldı?

8- 7 Haziran ile 7 Eylül arası Ardıç ve İncirlikoy plajlarında koskoca bir dönemde tahsil edilen nakit para 581.000 TL olması hayatın olağan akışına uygun mudur?

9- 2021 yılında şoförüne 2300 TL’ye 2 çift ayakkabı almış mıdır?

10- 2021 yılında 20.000 TL’ye sümen takımı alınmış mıdır?

11- Halasının kızına günlük 402 TL yevmiye ücreti ödemesine rağmen neden diğer personele 167 TL yevmiye vermiştir?

12- Kişi başı 435 TL yemek ücreti ödemek suretiyle Belediyenin bütçesini kendi siyasi çıkarı için harcamış mıdır?

13- Karaburun’da 3 yılda hangi projeleri hayata geçirdi de AK Parti grubunu bu şekilde eleştirme cüretinde bulunmuştur? Yarımada’nın bütün sokakları köstebek çukuruna dönmüş iken dağa ve taşa ismini yazdırmak suretiyle hizmet ettiğini mi düşünmektedir?

14- Şahsımın meclis toplantılarında olmadığını ve Karaburun’da bulunmadığını söyleyen Başkana şunu soruyorum; en son meclis toplantısındaki 2021 yılının bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında hangi parti başkanları toplantıya katılmıştır? Benim dışımda hiçbir parti başkanı toplantıya katılım göstermeyerek, 5 dakika içinde salonu terk etmişlerdir?

Buradan son olarak Başkana sunu söylemek istiyorum. Adalet benim veya onun yaptığı bu açıklamalara bağlı kalmadan, hukukun üstünlüğü çerçevesinde bir karar verecektir. Sadece kendisinin doğru olduğunu geriye kalan herkesin yanlış olduğunu söyleyen ve her defasında hukukçu olduğunu beyan ederek hakkında hiçbir şey olmayacağını söylemek suretiyle yargı makamlarını baskı altına almaya çalışması ayrı bir tartışma konusudur.

Bizim yapmamız gereken algı oluşturmayarak gündemi meşgul etmeden beklemek ve verilecek karara saygı duymak olacaktır. Herkesin içi ferah olsun, biz her zaman Karaburun’un menfaatleri doğrultusunda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Herkese hayırlı günler diliyorum.''

Editör: Atakan Şen