AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Bornova ve Konak’ta bir dizi ziyarette bulundu.  Gıda Çarşısı esnafı, Nusaybinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kazım Dirik Mahalle Muhtarlığı, Yeşilçam Mahalle sakinleri ile biraraya gelen Çankırı esnaf ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

“Seçmenin mutfağında AK Parti konuşuluyor”

Temasları kapsamında Sınırlı Sorumlu Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni de ziyaret eden Çankırı kooperatif sorumlusu Hürriyet Yıldız’dan bilgi aldı. Kooperatif üyesi 162 kadının hem ev ekonomisine hem de sosyal sorumluluk projelerine katkı sağladığı ürünleri inceleyen Çankırı üyeler tarafından hazırlanan mutfak önlüğünü üzerine geçirerek; “Seçmen mutfağında bugün konuşulan tek parti AK Parti” dedi. 

Çayır,  ‘’Kadınların fikirleri, bakış açıları ve deneyimleri, Bornova'yı yaşanabilir bir kent yapacak’’ Çayır, ‘’Kadınların fikirleri, bakış açıları ve deneyimleri, Bornova'yı yaşanabilir bir kent yapacak’’

İzmir’de 16 Kooperatife Milyonluk Destek

İŞKUR, KOSGEP ve Ticaret Bakanlığımız gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı hibe, kredi, fon ve projelerle kadınların iş gücüne katılımını sağladıklarını hatırlatan Çankırı, gelinen noktada kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla Kooperatifçilik Proje Destek’i (KOOP-DES) hayata geçirdiklerini söyledi. Çankırı, 2020-2022 tarihleri arasında İzmir’de 16 Kooperatif tarafından hayata geçirilen projeler için 1 milyon TL destek aktarıldığını açıkladı.

İzmirliler ‘bizi kurtarın’ diyor

Yaklaşık 6 bin ailenin ikamet etiği Yeşilçam Mahallesi sakinleri, Bornova Belediyesi tarafından imar planında revize yapılmadığı gerekçesiyle can kayıplarına rağmen üst geçit, doğal gaz ve kapalı pazaryeri gibi temel hizmetlerden geride kaldıklarını dile getirdi. AK Partili Çankırı da İzmir’in artık kan tazelemesi gerektiğini vurgulayarak, “Yıllardır İzmir’e yapılan kötülük dünyanın hiçbir kentinden görülmemiştir. İzmir birilerinin ‘çantada keklik’ adresi olmaktan çıkmalı. Bu kenti hangi amaca hizmet ettikleri belli olmayan masaya kurban etmeyeceğiz. 10 gündür seçim kampanyası yürütüyoruz. Karşılaştığımız her vatandaşımız ‘bizi kurtarın’ diyor. Biz hizmet ederken oy pusulalarındaki tercihe göre değil geleceğin Türkiye’sini şekillendiren yatırımlarla hareket ediyoruz. Bizim hizmet politikamızda ‘insan’ var. Seçimden zaferle çıktığımız zaman bu şer odaklı yapı, bir olmadıkları için bölünecek. Bu yüzden zaferimize kalpleri dayanmaz en iyisi şimdiden spor yapmaya başlasınlar” dedi.

Öte yandan Çankırı Bornova Kültür Merkezi’nde nikahı kıyılan Bünyamin – Ceren Alkan çiftini tebrik ederek mutluluklar diledi.

Editör: Atakan Şen