Sayıştay Raporu doğrultusunda Karşıyaka Belediyesi'nin doğrudan temin limitlerde mal alımını yaklaşık 2 kat, yapım işleri için de yaklaşık 3 kat aşmasına AK Parti'den sert tepki geldi. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Sayıştay tarafından hazırlanan raporlar, belediyelerin karneleri gibidir. Karşıyaka Belediyesi'nin kırıklarla dolu olan ve sınıfta kalan karnesine baktığımızda pekiyi olan tek şey ise eş, dost, partili kollamasıdır. Belediyemizin yıl içinde yaptığı doğrudan mal alımları, toplam mal alımının yüzde 42'sini oluşturmuştur. Yapım işleri için de doğrudan temin oranı yüzde 41 seviyesindedir. Bu demek oluyor ki Karşıyaka Belediyesi aldığı her iki maldan birini devletin kitabına göre, diğerini kendi ajandasına göre almıştır. Bu durum şeffaf belediyeciliğe aykırı olduğu kadar aynı zamanda etik sınırların da dışında kalmaktadır." dedi.

Gaziemir Belediye Başkan Adayı Doğan’dan Bakan Ersoy’a, ‘’Kültür ve turizm’’ projeleri sunumu Gaziemir Belediye Başkan Adayı Doğan’dan Bakan Ersoy’a, ‘’Kültür ve turizm’’ projeleri sunumu

AK Partili Keseli, "Hazırlanan raporda belediyenin ihtiyaçlarını önceliklendiremediği, plan ve programdan uzak olduğu, çeşitli sebeplerle ihale yapmaktan kaçındığı ve bütçesini verimli kullanamadığı ifade edilmiştir. Buna ilave olarak tam 208 hizmet alımının da mevzuata aykırı şekilde gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Şimdi buradan açıkça sormak gerekirse, birçok belediye birimini doğrudan kendisine bağlayan Sayın Başkan Cemil Tugay, çalışma arkadaşlarının bu ihlallerde payı olduğunu düşündüğü için mi birimleri kendisine bağlamıştır, yoksa kendisi de bu durumun bir parçası mıdır? Herkes bilmelidir ki Karşıyaka'nın ve Karşıyakalının "doğrudan" ihtiyaç duyduğu şey, birilerinin zengin edilmesi değil, hizmettir. Doğrudan hizmeti sağlayamayanlar, geçmişte verdikleri sözlerden dolayı mı yoksa aldıkları talimatlar dolayısıyla mı adrese teslim işler yapmaktadırlar?" ifadelerini kullandı.

Editör: Atakan Şen