Yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü ve son toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında uygulanacak asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcilerinin de hazır bulundu. 

İzmir ve Alanya’nın işbirliği çifte heyecan yaşattı İzmir ve Alanya’nın işbirliği çifte heyecan yaşattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin   4 bin 250  TL olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları şu şekilde; ''Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum. 

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Asgari ücrette gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz.

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum.''

Editör: Atakan Şen