Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı! Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı!

İzmir Barosu avukatı ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkan adayı Avukat İlke Erol’dan Türk Bayrağı tepkisi geldi. Tutsak yakınları tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde İzmir Barosu Merkez binası önünde yapılan ‘Adalet Nöbetindeyiz’ eyleminde Türk Bayrağı’nın sarılarak kapatılmasına Av. İlke Erol sert sözlerle tepki gösterdi. Erol yaptığı açıklamada “Öncelikle İzmir Barosu üyesi bir avukat ve aynı zamanda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkan adayı olarak üzülerek belirtmek isterim ki; tesadüflerin ötesinde bir bilinçle, profesyonel bir makineyle çekildiği apaçık belli bu fotoğrafta Türk Bayrağı’nın sarılarak kapatılması içimi acıttı” dedi.

ŞANLI BAYRAĞIMIZIN GİZLENMESİNE NEDEN İZİN VERİLİYOR?

Av. İlke Erol bu durumun kabul edilebilir olmadığına dikkat çekti. Erol, tepkisini “Peki bu sözde eyleme ev sahipliği yapan İzmir Barosu merkez binamızda neden Türk Bayrağı’nın görünmez olması sağlanmaya çalışılıyor? Bir başka ifade ile neden bayrağımızı gizleme ya da  gizlenme ihtiyacı hissediliyor? Daha da önemlisi buna kimler nasıl ve neden izin veriyor?” sözleri ile dile getirdi.

ŞANLI BAYRAĞIMIZIN HAKETTİĞİ DEĞER BU MU?

“Şanlı bayrağımızın hak ettiği değer bu mu?” Sözleriyle açıklamasına devam eden İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan adayı Av. İlke Erol, “Yoksa aklımıza dahi getirmek istemediğimiz; aynı fotoğraf karesinde eylem yapanlar ile bayrağımızı bir araya getirmeme arzusu mu var? İnanılmaz bir fotoğraf. Gerçekten şanlı bayrağımızın görünmemesine özen gösterilmiş inanılmaz ve kabul edilemez bir görüntü” diye konuştu...

NE KADAR SAMİMİYETSİZ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR

Av.İlke Erol mevcut baro yönetiminin bu eylemle birlikte kendisini net olarak konumlandırdığını  iddia etti. Erol, “Son dönemde özellikle ulusal günlerimizi kutlamada üstün hassasiyet gösteren mevcut baro yönetimi, bu fotoğraf karesine yansıyan görüntüye izin vererek bir kez daha ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermiştir” diye konuştu. “İzmir Barosu mevcut yönetimin de Cumhuriyet’in temel değerlerine her dönem sahip çıkma kararlılığındaki İzmir’e yakışmayan, samimiyetten yoksun bir anlayış egemen olmuştur” sözleri ile eleştirilerine devam eden Av. İlke Erol, “Acilen her birimizin canından kıymetli saydığı Cumhuriyet değerleri, İzmir baro yönetimine hakim kılınmalı, bizi biz yapan Cumhuriyet değerlerine samimiyetle sahip çıkılan kararlılığa dönüş yapılmalıdır” dedi.

OLMAZSA OLMAZ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

“İLKELİ BARO” sloganıyla yola çıktıklarını belirten İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar  Grubu Başkan Adayı Av. İlke Erol, “Çıktığımız bu yolda, 23 Ekim 2022 tarihinde Genel Kurulun teveccühü ile bir kez daha yönetime gelerek, İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına yeni Baro yönetimi olarak seçimi kazanarak; olmazsa olmaz değerlerimize sahip çıkan, ayrıştırmadan bütünleyen bir yönetim bilinciyle değerli İzmir Baromuz ve sevgili meslektaşlarımız için çalışmaya talibiz” diye konuştu.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal