İzmir Çiğli Tüpraş Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu Müdürü İsmail Karabulut’a yönelik, kendisini öğrenci velisi olarak tanıtıp, okulda gerçekleştirilen tanıtım çalışmasını asılsız iddialarla provokasyon yapan kişilerin basın açıklaması karşılık bulmazken, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere İlçe Kaymakamlığı, Öğretmen arkadaşları, Okul idarecileri ve öğrenci velileri Okul Müdürü İsmail Karabulut’un arkasında durdu.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den Eşrefpaşa Hastanesi’ne destek


İzmir Çiğli Tüpraş Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu Müdürü İsmail Karabulut, Çiğli Egekent İmam Hatip Ortaokulu’nun resmi oluru ile 2 Haziran günü, Tüpraş Mahmut Esat Bozkurt İlkokulunda 4.sınıflara tanıtım çalışması yapılmasına izin verdi.   Yapılan çalışmada öğrencilere el broşürleri verilip, tanıtım videosu izletildi. İzletilen videoda sadece okul tanıtımı yapılırken, bu tanıtım da sınıf öğretmenleri kontrolünde yapıldı. Okul Müdürü İsmail Karabulut, okul iş ve işlemleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde bulunurken, öğrenci velisi olduğunu iddia eden bir grup “Okul Müdürü’nün anayasal suç işlediğini çocukların karanlık odalara alındığını, videodan Kur'an-ı Kerim dinletildiği, müdürün imam hatibe 10 öğrenci kayıt olması durumunda klima ve scooter sözü verdiği, kendi okuluna kayıta ücret alındığı, sınıf değişikliğinde ücret alındığı, okuldaki öğretmenlere zorla broşür dağıttırdığı ve her hafta etkinlikler yapıldığı” gibi iddialarla 5 Haziran günü, okulun önünde basın açıklaması yaptı. Devamında bu basın açıklaması bazı marjinal TV ve haber sitelerinde yayınlanarak her gün buna eklemeler yapılarak Okul Müdürü İsmail Karabulut yoğun bir baskı altına alınırken, bazı gruplarca da taciz edildi.  Tüm bu gelişmeler üzerine meslek hayatı boyunca hep başarıları ile öne gelmiş ve defalarca üstün başarı belgesi alarak herkesin takdirini almış olan İsmail Karabulut’a öğrenci velileri, Öğretmen arkadaşları, İdareci arkadaşları ve Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu destek çıktı. Aynı zamanda Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden konuştuğumuz kişiler de, Okul Müdürü İsmail Karabulut’a karşı yapılan haksız ithamların farkında olduklarını, konuyu yakından takip ettiklerini, Okul Müdürü Karabulut’un arkasında olduklarını söyledi. 

Öte yandan muhalif sendika yöneticileri ile yaptığımız görüşmede, Müdür İsmail Karabulut’a yapılan karamaları kınadıklarını, Karabulut’a karşı yapılan provokasyona karşı yanında olduklarını belirtti.

Editör: Alper ÜNALAN