Motokuryeler Tepkili:Kamyoncuların Arkasında ''Kamyoncu'' Yazmıyor Motokuryeler Tepkili:Kamyoncuların Arkasında ''Kamyoncu'' Yazmıyor

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki 17.olağan genel kurul, katılım rekoru kırdı. Genel kurula İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, Bulgaristan HÖH Haskova Milletvekili Sezgin Mehmet, HÖH Kırcaali İl Başkanı Resmi Murat, HÖH Haskova Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümin İskender, HÖH Kirkovo  (Kızılağaç) Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, siyasi parti il başkanları, yöneticileri, Balkan derneklerinin temsilcileri ile katıldı.
 
Binin üzerinde katılımcıyla gerçekleşen genel kurul, Gaziemir Üçetek Kültür Sanat Derneği Zeybek Ekibinin gösterisiyle başladı. Divan Heyeti Başkanı olarak Fahriye Ersoy seçildi. Divan Kurulu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile görevine başladı. Faaliyet raporu, denetim, bilanço ve bütçe raporları ile yeni dönem tahmini bütçesi oy birliği ile genel kuruldan geçti. Tek adaylı gerçekleşen kongrede Abdurrahim Nursoy ve ekibi güven tazeledi.
 
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Geçtiğimiz Ağustos ayında da Türkiye'nin beş iline yayılan, 100 binden fazla üyesi olan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığına seçilen İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, tüm katılımcılara teşekkür etti. Geçen 3 yıl içerisinde değerlerine sahip çıktıklarını, camianın sembol isimlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Nursoy, 1985 yılında kurulan İzmir Bal-Göç’ün amaç ve misyonuna bağlı kalarak, birlik ve beraberlik içinde yürüttüğü çalışmaların artarak devam edeceğini açıkladı. 
 
“KAZANAN BAL-GÖÇ OLDU”
Nursoy “Bir önceki kongremizde sözünü vermiş olduğumuz en büyük projemiz olan İzmir Bal-Göç Genel Merkez Naim Süleymanoğlu Sosyal Tesisleri temellerini attık. Kaba inşaatını tamamladık. Mobil üye aidatları ödeme ve bilgilerini güncelleme imkanı sağlayan linkleri web sayfamızda yer verdik. Projelerimize devam edeceğiz” dedi. Katılım sağlayan, destek olan ve Bal-Göç'e gönül veren herkese teşekkür eden Nursoy “Kazanan İzmir Bal-Göç oldu" diye konuştu. Nursoy ayrıca depremzedeler için de Bal-Göç ailesinin tek yürek halinde yardıma koştuğuna dikkat çekti. Nursoy, “Bu acı hepimizi derinden etkiledi. İlk günden itibaren elimizden gelen tüm desteği AFAD koordinasyonunda ilettik. Ama durmayacağıç, desteğe devam edeceğiz” dedi.
 
Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Abdurrahim Nursoy, Sabri Atasoy, Hüseyin Paşaoğlu, Tuncay Işık, Yakup Serbest, Semra Ekici, Gülizar Dağlar, Seyide Uludağ, Feyime Mutlu, Hatice Köroğlu, Nurdane Esen, Umut Şentürk, Mergül Ömeroğlu, Nurettin Zaim, Nejdet Çalışkan, Selvi Arkan, Ayşe Yılmaz, Hayriye Kahraman, Ercan Kırık, İlhan Turan, Onur Can Çamdereli.

Editör: Atakan Şen