Depremzede ziyaretlerine ara vermeden devam eden Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan bu sefer depremzedeleri yerinde ziyaret etti. Geçtiğimiz Şubat ayında büyük felaketi yaşadığımız 11 ilimizi etkileyen depremin üzerinden tam iki buçuk ayı aşkın süre geçti. O günden bu yana tüm il ve ilçe belediyeler gibi desteklerle bir gün olsun yalnız bırakmayan Menderes Belediyesi bugün yine Başkan V. Özkan aracılığı ile bu kez yerinde ziyaret ederek yalnız bırakmadı. Osmaniye’ye giden Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, İlçe Başkanı Sezen Şen, CHP ‘li meclis üyeleri, Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle depremzede vatandaşların yanında oldu.
 

Osmaniye’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi
Özkan Menderes ilçesinde bulunan depremzedeleri yalnız bırakmadığı gibi bu seferde Osmaniye de bulunan depremzedelerin yanındaydı.. Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, Menderes Belediyesi Meclis üyeleri Erdoğan Yalçın ve Alper Sürücü, CHP Menderes ilçe başkanı Sezen Şen ve Kültür sosyal işler Müdürlüğü çalışanları ile birlikte önce Osmaniye’deki depremzedeleri, Osmaniye Ziraat Odası, CHP İl Başkanlığı, Kadirli CHP seçim ofisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Osmaniye koordinasyon çadır kent merkezini ve esnafları ziyaret ettiler. Ziyaretlerine Kadirli ilçesinde bulunan esnaflarla başlayan heyet, esnafın derdini dinleyip sıkıntıları yerinde gördü ortak oldular. Ardından depremzede çadırlarını ziyaret ettiler.

Deprem mağduru vatandaşlar kırgın, öfkeli
6 Şubatta gerçekleşen toplam 11 ilimizi etkileyen 2 büyük depremin ardından yaraları vatandaşlar kendi kendilerine sarıyorlar. Başkan Özkan ; “Ziyaret edip sohbet ettiği her yerden şikayet alan Özkan “ hep beraber çok acı bir sabaha uyandık, günlerce kendimize gelemedik, ama deprem mağdurları için çalışmaya devam ettik, bir nebze yaraları sarmak için gece gündüz demeden tüm çalışma arkadaşlarımız ile çalıştık. Burada gördüğüm manzara çok faklı depremzedeler öfkeli ve kızgın, zamanında arama kurtarma çalışmalarının yapılmadığı yollanan yardımların dağıtımının etkili bir şekilde yapılmadığını ve böylece mağduriyetlerine bir yenisinin eklendiğini söylüyorlar”.

Karabağlar Belediyesi’nden esnafa büyük kolaylık Karabağlar Belediyesi’nden esnafa büyük kolaylık

Osmaniye'deki depremzede çadırlarına ziyaret
Depremzede çadırlarına ziyaret gerçekleştiren Menderes Belediyesi Başkan V. Erkan Özkan, depremzede mağduru vatandaşların şikayetlerini dinleyip, “acılarına ortak olduklarını, çok büyük bir yıkım ve kayıp yaşadıklarını belirterek, maddi manevi ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını” dile getirdi.

En büyük üzüntümüz çocuklarımız
Özkan depremzede çadırında bulunan çocukları unutmadı.. Depremzede çocuklarımızın yaşadığı şeylerin çok daha ağır olduğunu söyleyen Özkan“ çocuklarımızın bu acı günleri en kısa sürede unutmaları için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hali hazırda Menderes Belediyesi bünyesinde bulunan psikologlar ile sahada depremzede mağdurlarına hizmet verdiklerini söyleyen Başkan V. Özkan; “ çocuklarımız bizim geleceğimiz umudumuz, onların yüzünü güldürmek geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak bizim boynumuzun borcu” dedi. Çocuklara çeşitli hediye ve oyuncaklar veren Erkan Özkan; “şu gördüğümüz manzara bu masum mutluluk bizi bir nebze olsun mutlu ediyor, yaptığımız yapacağımız her şey çocuklarımızın geleceği için” diyerek sözlerini sonlandırdı. Biz yine geleceğiz hem bölgemizdeki hem burada yaşamını sürdüren depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz dedi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal