Başkan Zolan’dan 15 Temmuz mesajı

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “15 Temmuz, birlik olma ve ortak değerlerimizin etrafında kenetlenme günüdür” dedi.

Valilikte Balçova zirvesi Valilikte Balçova zirvesi

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'nin tarihinde kara bir leke olarak yerini alan hain darbe girişimini hatırlatan Başkan Zolan, demokrasiye ve millete karşı yapılan bu saldırının Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf edildiğini belirtti. Türk halkının demokrasi için canını hiçe sayarak meydanlara döküldüğünü ve tarih yazdığını ifade eden Başkan Zolan, 15 Mayıs 1919’da Denizli sancağı etrafında buluşan vatan sevdalılarının aynı ruh ile 15 Temmuz 2016'da da Denizli meydanlarını doldurduğuna dikkati çekerek demokrasiye sahip çıkmanın ve birlik içinde olmanın önemini vurguladı. 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk milletinin demokrasiye olan inancının ve iradesinin bir simgesi olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Türk milleti olarak o gece bir kez daha gösterdik ki, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize yönelik hiçbir tehdit bizi yıldıramaz. 15 Temmuz, birlik olma ve ortak değerlerimizin etrafında kenetlenme günüdür" ifadelerini kullandı.

Hain FETÖ ve işbirlikçilerine karşı korkusuzca mücadele eden kahraman 15 Temmuz şehitleri ve gazilerini anarak cesaretleri ve fedakârlıklarını yad eden Başkan Zolan, gazilere minnet ve şükranlarını iletti. Denizlili hemşehrilerini o karanlık geceyi unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz Cumartesi saat 20.00'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na davet eden Başkan Zolan, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "Demokrasi ve milli birlik için verilen mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacağız ve bu değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal