BAYOSB Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı. Toplantıda 2021 bütçesi onaylanırken, 2022 bütçesine enflasyon düzenlemesi yapıldı. BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “BAYOSB yatırımcısı küresel ve ulusal bazda zor şartlara rağmen yatırımlarına devam ediyor” dedi.

Turizmde “HORECA” sevinci Turizmde “HORECA” sevinci

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, pandemi ve üstüne gelen Rusya Ukrayna savaşının yarattığı küresel sorunlara rağmen sanayicilerin yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi.

BAYOSB’de şu anda 22 firmanın üretim yaptığını, 6 sanayi tesisinin de inşaatının sürdüğünü ifade eden BAYOSB Başkanı Telseren, “Tahsisli parsel sayımız 40’a ulaşmış olup, bölgenin tam doluluğundaki sanayi parselimiz 87'ye ulaşacak. BAYOSB ve sanayicilerimiz pandemi dönemi ve Rusya Ukrayna savaşı etkisinde bile yatırımlarından vazgeçmedi” dedi.

Pandemi nedeniyle birçok bölgenin ciddi küçülme yaşarken BAYOSB kapasitelerde düşüş yaşamadığını vurgulayan Telseren, “Pandemi döneminde bölgemizin elektrik ve gaz tüketimleri arttı, çalışan sayımız da yükseldi. Sadece yeni yatırımlar gelmiyor, katılımcılar kapasite artırıyor. Biz de alt yapı yatırımlarını tamamlıyoruz. Ancak enerji ve doğalgaz fiyatlarındaki hızlı artış tüm sanayicilerimizi ciddi anlamda zorluyor” dedi.

GES, yeşil idari bina projesi ve parselasyonlar sürüyor

Bölgedeki parselasyon çalışmalarını bitirmek üzere olduklarını ifade eden Telseren, “Ancak yatırım ikliminin korunması da gerekiyor. Türk sanayi sektörü ve ihracatçısı her zaman şapkadan tavşan çıkarmayı başarıyor olsa da onların elleri kolaylaştırılmalı. Sanayicinin önündeki belirsizliklerin kaldırılması gerekiyor. Şu anda enerji maliyetlerine oldukça yüksek zamlar yapıldı. Sanayiciler olarak üretim maliyetlerimizi dengelemekte zorlanıyoruz. Sanayicinin önündeki bu zorluklar da kaldırılırsa yeni yatırımlar gelecek, işsizlere yeni iş imkanları sağlanacaktır. İhracatımız da bu sayede yeni rekorlar kıracaktır” dedi.

BAYOSB olarak Avrupa Birliği’nden Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için 24 milyon TL’lik uzun vadeli kredi desteği aldıklarını söyleyen Telseren, “Ayrıca yeşil idari bina yatırımı için de kredi desteği çıkardık. Yeşil OSB olarak bu noktada hem sanayicilerimizin yatırımlarına destek hem de idari anlamda yeşili destekleyen yatırımlar ile BAYOSB olarak çalışmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen