Dünya Bankası Finansmanlı Yatırım Kredisi’ne yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ve bu destek ile bölgelerine GES kuracaklarını söyleyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “15 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete ile bu projemiz yatırım programına alındı. Avrupa Yeşil Mutabakatı ile iklim krizi mücadelesinin hız kazandığını, bu noktada Yeşil OSB olarak BAYOSB olarak katılımcılarımıza büyük avantajlar sağlıyoruz. Bu yolda attığımız adımlar ve yatırımlar, katılımcılarımızın Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumuna da destek oluyor. Bu noktada GES projemizin Dünya Bankası’ndan hibe ile ödüllendirilmesi bizi fazlasıyla mutlu etti” dedi.

aydıntelseren11 (1)

“Bölgenin elektriği GES’ten olacak”

DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı

1.6 MW kapasitesi olan GES’in yaklaşık 16 bin metrekare alanda kurulacağını ifade eden BAYOSB Başkanı Telseren, “Atıksu Arıtma Tesisinin İnşaatı, tesisin işletilmesi, sokak aydınlatmaları, OSB su şebekelerini besleyen derin kuyu su pompaları, yangın pompaları ve hidrofor grupları, kompresörler ve su depolarının genel enerji ihtiyacının yanı sıra OSB idari bina, atölyeler ve eğitim merkezlerinin de enerji ihtiyaçları bu santralden elde edilecek temiz enerji ile karşılanacak” dedi.

Elektrikli araç şarj ünitesi de geliyor

Bu yatırım kapsamında elektrikli araç şarj istasyonu da kuracaklarını vurgulayan Telseren, “Her geçen gün önemi ve kullanıcı sayısı artan elektrikli araçlardan bölgemizde de bulunuyor. Elektrikli araç kullanımını teşvik etmek ve mevcut elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılayabilmek adına; Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan katılımcıların kullanımına açık otoparklardan bir tanesine elektrikli araç şarj istasyonu kuracağız” dedi.

Kuracakları elektrikli araç şarj istasyonunun enerji ihtiyacının da GES’den karşılanacağını hatırlatan Telseren, “Bu şarj istasyonu daha fazla kullanıcıya hitap edebilmek adına hızlı şarj imkanı sunan DC özellikte olacaktır. Kurulacak olan bu istasyon BAYOSB katılımcı ve çalışanlarına ücretsiz şekilde hizmet sunacak” diye konuştu. 

Editör: Atakan Şen