31 Mart Yerel Seçimlerinde aday adayı olan başkan adaylarının sivil toplum örgütlerini ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisinden Buca Belediye Başkanlığına aday adayı olan Berk Hızlıateş, Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ADD Buca Şubesi Başkanı Erkan Çiçek, Berk Hızlıateş’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Evinize hoş geldiniz.” dedi.

Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

ADD BENİM EVİM

Ziyarette konuşan CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Berk Hızlıateş, “Öğrencilik yıllarımda bu binada dernek üyesi bir büyüğümüzden matematik dersi alırdım, yeniden burada ve bir başkan adayı olarak karşınızda olmak benim için çok anlamlı.” dedi. Üniversite mezuniyetinin ardından çok uluslu şirketlerde tedarik zinciri yönetimi alanında çalıştığını belirten Hızlıateş, 2019 yılında Buca Belediyesinde görev başladığını belirtti. Buca Belediyesinde Özel Kalem Müdürlüğü, BUCAMAR Genel Müdürlüğü ve Basın -Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüten Hızlıateş “Bu önemli görevleri icra ederken zaten uzak olmadığım yasa, kanun ve yönetmelikleri daha iyi özümsedim. Buca için hayallerim var. Bu hayalleri gerçekleştirebilmek için ya sizin hayallerinize inanan bir belediye başkanı ile çalışmanız lazım ya da belediye başkanı olmanız lazım. Ben hayallerimi Bucalılarla paylaşarak Buca Belediye Başkanlığına aday adaylığımı bu yüzden açıkladım.” dedi.

BUCA’YI ORTAK AKILLA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ

Buca’nın büyüklüğüne ve kalabalık nüfusuna dikkat çeken Hızlıateş, “Yerleşik nüfusumuz, kayıtlı ve kayıtsız göçmenler, mülteciler, üniversite öğrencileriyle, çalışanlarıyla Buca’da günlük hareketli nüfus neredeyse bir milyonu buluyor. Böylesine büyük bir kenti tek bir belediye başkanının ya da belediye meclisinin idaresi ile yönetmek doğru değil. Günümüzde tüm dünyada artık katılımcı yönetim anlayışı hakim. Toplumun her kesimi, teknolojik olanaklar ile kent yönetimlerine dahil oluyor. Bizler de bunu hayata geçireceğiz. Buca’da yaşayanlar Buca’da yönetimde söz sahibi olacak, fikirlerini ifade edip yönetim aşamalarında karar sahibi olacak” dedi.

PROJELER HAZIR, HIZLICA HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Belediye yönetiminde tecrübeli oluşunun altını çizen Hızlıateş “Bir belediye başkanı göreve geldiğinde süreçleri öğrenmesi neredeyse bir yılı aşıyor. Ben bu konuda tecrübeli bir bürokratım. Nasip olur da Buca Belediye Başkanlığı görevine gelirsem çarklar aynı gün dönmeye başlayacak.Projelerimiz hazır; örneğin tüm muhtarlıklarda bir belediye personeli görevli olarak ve mahalle ile koordinasyonumuzu sağlayacak. Çevreci kart ile geri dönüşüm atıklarını toplayan vatandaşlarımıza TL yüklemesi yapacağız. Öğrenci yurdu projelerimiz hazır, Buca’nın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak için tüm projelerimiz hazır. Bunların hepsini hızlıca hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Editör: Birgül Gümüştaş