İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı

6-10 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarına ilgisini çekmek ve gelişimlerini desteklemek için düzenlenen “First Lego League Explore” programının bu yılki teması “Cargo Connect” olarak belirlendi.
 
Evrensel sunum metotlarının kullanıldığı etkinlikte İzmir ve çevre illerden farklı okullardan gelen takımlar, özel LEGO Education Inspire Model (Yol Gösterici Model) ile gerçek dünya ile bağlantılı bu temayı keşfetti. Örnek modeli başlangıç olarak kullanan öğrenciler, temel mühendislik ve programlama becerilerini öğrenerek kendi yeni modellerini LEGO parçalarıyla tasarladı.
 
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam, öğrencileri bilimle buluşturan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Eğitim kurumu olarak hedeflerinin öğrencilerine “21. yüzyıl becerileri” kazandırabilmek olduğunu belirten Sandalcı Adam “Bu etkinlikle aslında biz öğrencilerimize güzel bir fırsat sunduk. Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, problem çözme becerilerini geliştiriyor, takım çalışmasını ve bilimsel temelli bir projenin ilk basamağından son basamağına kadar her aşamasını deneyimleme şansını elde ediyor. Katılan tüm öğrencilerimizi, geleceğin minik mucitlerini ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi. Turnuvada İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları öğrencileri “Kargonuz Var Jr.” isimli Lego modeliyle “Yenilikçi Kaşifler Ödülü”nün sahibi oldu.
 
Diğer ödüller şöyle: 
Duyarlı Kaşifler Ödülü: İzmir Özel Türk Koleji Manisa Kampüsü- Minitürk
Hayallerimiz ve Fikirlerimiz Posterde Ödülü: Robotik 45- Kargo Gücü
Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü: Özel Alaşehir Bahçeşehir Koleji- Robola Jr.
Duyarlı Kaşifler Ödülü: Bahçeşehir Koleji- Robokargo
Usta Yazılımcılar Ödülü: Manisa Sınav Koleji İlkokulu- Six Eagles
Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü: Robotik 45- Alevli Kargo
Usta Yazılımcılar Ödülü: Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu- Galaksinin Kodlayıcıları

Editör: Atakan Şen