Çocukların zihinsel ve duygusal becerileri sesli tiyatroyla gelişiyor Çocukların zihinsel ve duygusal becerileri sesli tiyatroyla gelişiyor

“Bilim Kahramanları”
İTÜ GVO İzmir’de buluştu
 
İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir İlkokulu, Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / First LEGO League Explore etkinliğine ev sahipliği yaptı. Turnuvada İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları öğrencileri “İtütronik Süper Enerji" ve "Lego Time JR.” takımları, projeleriyle “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler” ve “Kaşifler Bir Arada” ödüllerinin sahibi oldu.
 
6-10 yaş arası çocukların bilim, mühendislik ve programlama alanlarına ilgisini çekmek ve gelişimlerini desteklemek için düzenlenen “First Lego League Explore” programının bu yılki teması “Super Powered” olarak belirlendi. Turnuvada İzmir ve çevre illerden farklı okullardan gelen takımlar; enerjinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve tüketilmesi konularına odaklanarak LEGO parçalarıyla yaratıcı çalışmalar tasarladı. Enerji ihtiyaçları üzerine keşfe çıkan bilim kahramanları, enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine birbirinden yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretti. Dönem boyunca projesini tasarlayıp programlayarak turnuvaya hazırlanan ve araştırmalar yaparak proje tasarlayan katılımcı öğrencilere, turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde kupa ve madalyaları takdim edildi. 
 
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam “Bilimi temel alan bir eğitim kurumu olarak en büyük hedeflerimizden biri öğrencilerimize 21. yüzyıl becerilerini kazandırabilmek. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Tüm katılan yarışmacı öğrencileri, geleceğin minik mucitlerini ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 unnamed (3)-2
Kazanılan ödüller ise şöyle: 
Yenilikçi Kaşifler Ödülü; 
Pergamon (Özel Bergama Doğa İlkokulu)
Tekno Takev (Takev Özel İlkokulu)
Tesla Lego (Takev Özel İlkokulu)
Duyarlı Kaşifler Ödülü;
Junior Robo (Güzelbahçe Bahçeşehir İlkokulu) 
Mevperial JR (MEV Koleji Özel İzmir Bornova İlkokulu)
Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü;
İTÜtronik Süper Enerji (İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir İlkokulu) 
Robo Takımı (Güzelbahçe Doğa İlkokulu) 
Lecode (Özel İzmir Bilfen İlkokulu) 
Usta Yazılımcılar Ödülü; 
KT-Robotics, (KT- Robotics)
Uminitiger2 (Uğur Okulları Tire Kampüsü İlkokulu), 
Makers (Güzelbahçe Bahçeşehir İlkokulu)
Kaşifler Bir Arada Ödülü; 
Efeler (Saadet Erikoğlu İlkokulu) 
Lego Time JR. (İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir İlkokulu)

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal