“ 50 konteyner kütüphane kuruyoruz. ”

 İzmir Kitap Gönüllüleri (İZKİTAP), 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin vurduğu 11 ilde 50 konteyner kütüphane kurmak için kolları sıvadı. İZKİTAP kurucusu Mesut Tim’in önderliğinde başlatılan kampanya ile deprem bölgesindeki insanlar arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve zorlu süreçlerine bir nebze nefes olmak amaçlanıyor.

17 yıldır Türkiye'nin 7 bölgesi 15 ilinde 49 tane köy kütüphanesi kuran

Mesut Tim; kampanyaya bağış çağrısında bulunarak şunları söyledi; “ Bizler, kitapların eşsiz birer hazine olduğuna inanıyoruz. Okuma alışkanlığına sahip olmak, kişisel gelişim ve başarı için önemli. Deprem Bölgesi için hedeflediğimiz kütüphanelerin özellikle çocuklar ve gençler için fırsata dönüşecek noktalar olacağını düşünüyoruz. Duyarlı dostları, okudukları kitapları bağışlaması bizimle çalışması için bekliyoruz.”

İsimleri “ Atatürk Çocukları Kütüphanesi ” olacak

Kütüphanelerin her birinin ismi ‘Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ olacak.  Atatürk kitapları, çocuk kitapları, yerli ve yabancı romanlar, araştırma - inceleme, şiir, gezi national geographic veya gezi tarzı dergiler, edebiyat dergileri, din, dil bilim kitapları, sınav kitapları, ingilizce kitaplar yer alacak.  Kampanya kapsamında, çocuklar ve yetişkinler için kitap toplamaya başladıklarını belirten Tim; “ Bu sayede, okuma yazma becerilerini geliştirmek, eğitimlerine destek olmak, zihinsel sağlıklarını korumak mümkün olacak. Sıkıntılı süreçlerinde biraz olsun rahatlamalarına yardımcı olmak amacımız.’diye konuştu. 

Hem bağışlayın hem bağış toplayın

Sadece kitap değil, oyun ve oyuncak dolaplarının da bulunacağı kütüphanelere bağışta bulunma yolunu anlatan İZKİTAP Başkanı Mesut Tim şunları söyledi; ‘’ Yaz sonuna kadar hayata geçirmeyi planladığımız konteyner kütüphanelerde akıl-zeka oyunları, oyuncaklar, her yaşa hitap edecek kitaplar bulunacak. İzmir merkezli olarak yapacağımız bu çalışmalar için kitapların tasnifi ve depolanması için yardımsever tarafından İzmir, Karşıyaka, EGEPARK'ta 250 metrekarelik bir depo tarafımıza ücretsiz olarak tahsis edildi. Sizlerde bu çalışmalara destek olmak isterseniz kitap, akıl-zeka oyunları ve oyuncak bağışlarınızı göndermek için bizlerle iletişime geçmenizi rica ederiz, ayrıca yurtiçi kargo ile anlaşma yapıldı ve 7934 67627 sözleşme numarası söylenmesi halinde kitapları gönderebilecekler ya da İZMİR içinden kitap bağışlayacak olanlar kendileri getirebilecekleri gibi bizimle iletişim kurmaları halinde yerinde de teslim alabileceğiz,  ayrıca 0 533 030 91 00 numaralı telefondan da yardımcı olacağız. ‘’

DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal