Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın “Yarının Buca’sı” hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, ilçede hizmet çeşitliliğini artırarak vatandaşların moral depolamalarını sağlamak amacı ile kent gezileri düzenledi.  Buca’da yaşayan binlerce kişinin katıldığı turlar 50 yaş üstü vatandaşlar için kentin tarihi  turistik beldeleri  Şirince, Nazarköy, Birgi’ye düzenlenirken; çocuklar ve ebeveynlerinin sıcak yaz günlerinde serinlemeleri için Gümüldür Tabiat Parkı’na gerçekleştirildi. Şirince, Birgi ve Nazarköy’e düzenlenen turlara 6947 Bucalı katılırken; Gümüldür Tabiat Parkı gezisine 5539 çocuk ve ebeveyni katıldı.

Etkinliklere ilgi yoğun olurken, vatandaşlar bugüne kadar gitme fırsatı bulamadıkları İzmir’in şahane kasaba ve köylerini gezme fırsatı elde ettiler. Gümüldür Tabiat Parkı’na düzenlenen geziye katılan Bucalı minikler ise ebeveynleri ile beraber gün boyu denize girme ve eğlenme fırsatı buldu.

Şantiye üretiyor, yollar yenileniyor Şantiye üretiyor, yollar yenileniyor

50 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR FAYDALANDI

Ekim ayı boyunca pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın üç günü düzenlenen geziler kentin turizm merkezlerine gerçekleştirildi. Buca Belediyesi önünden hareket eden araçlarla ücretsiz olarak düzenlenen turistik geziler kapsamında, pazartesi günleri ünlü turizm merkezlerinden Şirince’ye, çarşamba günleri Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en iyi 32 köyünden biri olarak tescillenen Ödemiş Birgi’ye ve cuma günleri nazar boncuğu yapımı ile dünyanın dikkatini çeken Kemalpaşa Nazarköy’e gidildi. Turistik gezilere Buca’da ikamet eden ve 50 yaş üzeri vatandaşlar katıldı.

ÇOCUKLAR DENİZLE BULUŞTU

Buca Belediyesi, yazın sıcak günlerinde dar gelirli yurttaşların serinlemesi için Gümüldür Tabiat Parkı’na günübirlik gezi düzenledi. Çocukların deniz kültürüyle iç içe olmalarını sağlamak ve ailelerine de unutulmaz bir gün yaşatmak isteyen Buca Belediyesi, salı ve perşembe günleri  iki otobüsle ulaşım hizmeti gerçekleştirdi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın mahalle gezileri ve çocukların taleplerini dinlemesi sonucunda şekillenen proje Bucalı hemşehrilerden  yoğun teşekkür aldı.

Editör: Birgül Gümüştaş