Yeniden değişim hareketi ile seçim stratejisi belirleyen CHP, Belediye Başkan Adaylarını belirlemede parti içi ve kamuoyu anket sonuçlarını dikkate almaya başladı.

Çiğli İlçesi'nde 31 Mart 2024 Mahalli İdarelere Seçimi'ne doğru adım adım ilerlerken, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde konuşulan isimler arasında yapılan anket sonuçları büyük bir ilgiyle bekleniyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi ve yaklaşık olarak 45 gün ‘CHP Çiğli’de kimi görmek isterseniz’ sorusunda listenin 1. sırasında partinin dinamiklerinden genç aday Tolga Çobanoğlu yer aldı. 2. sırada Niyazi Arslan çıkarken  3. sırada mevcut Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yerini aldı.  Listenin 4. sırasında Dr. Orhan Akıncı yer bulurken, 5. Sırada ise Erdal Mansur Oğulları dikkat çekti. Tanınırlık konusunda ise mevcut Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilk sırada yer aldı.

Siyasi analistler; bu sıralama seçim yarışında dengelerin nasıl şekilleneceği konusunda ipuçları veriyor

Bu sıralama, Çiğli'de yaşayan vatandaşlar arasında merak ve heyecan uyandırdı. Seçim sürecinde aday adayları, ilçe halkıyla daha yakından buluşarak projelerini tanıtacak ve destekleri için çağrıda bulunacak. Çiğli'de demokratik bir seçim atmosferiyle geçmesi beklenen süreç, aday adaylarının halkla buluşmalarıyla daha da renklenecek. Merakla beklenen seçim sürecinde zaman daralamaya başlarken, CHP yönetimi aday adayları arasındaki bu sıralamayı değerlendirip, Çiğli halkının önüne getirerek Çiğliiler kendi tercihini yapacak. Anket sonuçlarını değerlendiren siyasi analistlere göre, bu sıralama seçim yarışında dengelerin nasıl şekilleneceği konusunda ipuçları veriyor.

AK Partili Köse: “Karşıyaka’daki bu ayıbın sorumlusu Cemil Tugay'dır” AK Partili Köse: “Karşıyaka’daki bu ayıbın sorumlusu Cemil Tugay'dır”

‘CHP Çiğli’de kimi Belediye Başkanı görmek istiyorsunuz?’ anketinde sıralama sonuçları:

Tolga Çobanoğlu:  11.866

Niyazi Arslan:        10.364

Utku Gümrükçü:     8.267

Orhan Akıncı:          3.228

Erdal Mansuroğlu:  2.843

Editör: Atakan Şen