Başdaş, “Büyük Türkiye yolunda kazanan 85 milyondur” Başdaş, “Büyük Türkiye yolunda kazanan 85 milyondur”

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, öğrencilerin TCG Anadolu’ya götürülmesini eleştirdi:

“ÇOCUKLAR REKLAM MALZEMESİ DEĞİLDİR”

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu, Alsancak Limanı’na demir attı. Vatandaşların da görmeye gidebildiği TCG Anadolu ziyaretlerine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Çocukları ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden bazı öğrenci velileri, okul müdürünün talimatıyla henüz reşit olmayan çocuklarının TCG Anadolu’yu görmeye götürüldüklerini söyledi. Veliler, “Çocuklarımız, fotoğraflarda dolgu malzemesi olarak kullanıldı” dedi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Söz konusu durumun son derece yanlış olduğunu belirten ve eleştiren CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Çocukların seçim ve reklam malzemesi haline getirilmesinin kesinlikle kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Yacan, açıklamasında şunları kaydetti: “Seçim sürecinde kirli propaganda yapmaya gün azaldıkça dozu daha da artırarak devam ediyorlar. Dini inançları, doğal afetleri, özel hayatı siyasete alet ettikleri yetmedi; şimdi de ordumuzun gemisini ve masum çocuklarımızı siyasete alet ediyorlar. ‘İzmir’de TCG Anadolu’ya Yoğun İlgi’ başlığıyla yandaş medyadan duyurulan haberde, vatandaşın sabah saatlerinde gelip kuyruğa girdiği iddia ediliyor. Halbuki bu haberlerde görülen lise öğrencileri; kendilerinin ve velilerinin rızası alınmadan, sınav döneminde ve ders saatinde öğretmenlerinin bile bilgisi olmadan, müdür talimatıyla apar topar sınıflarından alınarak araçlarla okul dışına taşınmış. Reşit olmayan ve kendilerine emanet edilen çocukların riske sokularak reklam ve seçim malzemesi yapılması kabul edilebilir bir davranış değildir.”

Yacan, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Bizler, canımızdan değerli çocuklarımızı eğitim kurumlarına eğitim amacıyla emanet ediyoruz. Onlar ise siyasete alet edip reklam malzemesi olarak kullanıyorlar.”

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal