AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarını Buca ve Menderes'te gerçekleştirdiği programlarla sürdürdü. İzmir'e yapılan kamu yatırımlarından en büyük payı Buca ilçesinin aldığını hatırlatan Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise ilçede eseri olmadığını ifade etti. Buca'ya yapılan yatırımları anlatan Kaya, "Yılların kronikleşmiş sorunu olan Buca Cezaevi sorununu biz çözdük. Cezaevini yıktık ve CHP'li Büyükşehir'in AVM planını da kaldırdık. Cezaevi arazisinden açılan yol ile Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açtık. Buca Belediyesi'ne tahsis ettiğimiz pazaryeri alanı büyük bir sorunu çözecek. Onlar AVM yapmak istedi, biz ise yeşil alanı, rekreasyon alanı, eğitim alanı, otoparkı, pazaryeri ile burayı Buca'ya kazandırdık. Dört yıldır Buca'ya 1m2 yeşil alan kazandırmayan CHP'li Soyer ise sadece laf üretti. Buca, İzmir'imizin en büyük ilçesi olduğu gibi kamu yatırımlarından da en büyük payı alan ilçemizdir" şeklinde konuştu.

BUCA, KAMU YATIRIMLARINDAN HAK ETTİĞİ PAYI ALMAYA DEVAM EDECEK
Buca'ya 304 yataklı Devlet Hastanesi yaptıklarını hatırlatan Kaya, “Son sistem, içinde tüm modern ekipmanların bulunduğu hastanemizi hizmete açtık. Şu an İzmir'in en modern hastanesi Buca'da. Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 15 bin 365 m2'lik arsa alanında 11 bin 500 m2 kapalı alana sahip 70 ünitelik Diş Hastanesi yatırımını Buca'mıza kazandırdık. Yine içinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunan toplam 6 bin 500 m2 arsa alanında, 5 bin 300 m2 kapalı alanda Sağlık Kampüsü'nü Buca'mıza kazandırdık" ifadesinde bulundu. Hükümet Konağı'ndan yeni okullara kadar birçok kamu yatırımıyla Buca'nın değer kazandığını da belirten Kaya, "Bucalı çocuklarımızın, yeni, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmış okullarda eğitim ve öğretim görmesi için okul yatırımları yaptık. Hizmete açtığımız yeni okullarda Bucalı öğrencilerimiz eğitim ve öğretim hayatını sürdürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Buc'mız kamu yatırımlarından hak ettiği payı almaya devam edecek" dedi.
 

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İN KADERİNE TERK ETTİĞİ FORBES CADDESİ’Nİ BİZ YENİLEYECEĞİZ
CHP’nin Forbes Caddesi’ni yapboz tahtasına çevirdiğini belirten Kaya, “20 senedir üstünkörü işler yapıldı. Göz boyamaya çalıştılar ama onu da başaramadılar. Forbes Caddesi!ni yapboz tahtasına çevirdiler. Dostlar alışverişte görsün mantığı ile yapılan işlerin faydadan çok zararı oluyor. Bugün Forbes'in hali içler acısı. Esnafımız haklı olarak CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin duyarsızlığına isyan ediyor. Dernek Başkanımız ile görüştüm. Randevularını aldık. Forbes'te CHP'li Büyükşehir'in yapmadığı çalışmaların, İZKA vasıtasıyla Valilik tarafından yapılmasını sağlayacağız. Forbes Caddesi, Buca'mızın en önemli değerlerinden birisi. Buca'nın ticaretinin, sosyal hayatının nabzı burada atıyor. Bu caddede sokak iyileştirme, cephe yenileme çalışmaları yapılması gerekiyor. Tek tip tenteden ve tabeladan tutun, çarşıda yapılması gereken cazibe edici sosyal etkinliklere kadar her şeyin planlanması şart. CHP'li Soyer'in Buca'da dikili ağacı yok. Ancak biz buna müsaade etmeyiz. Burada yapılması gereken ne varsa bizzat takip edip, esnafımız için değer yaratan bir Forbes'i ortaya çıkaracağız" dedi.

Valilikte Balçova zirvesi Valilikte Balçova zirvesi

buca - menderes 1 (3) buca - menderes 1 (5)  buca - menderes 1 (6)

CHP’Lİ SOYER BOŞ KONUŞACAĞINA BUCA’YA HİZMET ETSİN
CHP’li Soyer’in Buca’ya bir hizmetinin olmadığını belirten Kaya, “CHP’li Soyer günlerdir boş boş konuşuyor. Zaten dört yılı aşkın görev süresinde konuşmaktan başka bir iş de yapmadı. İzmir büyük alt yapı problemleriyle uğraşırken, gezip tozup dans etti, eğlendi, Büyükşehir’in bütçesini çarçur etti. Biz, İzmir’in en büyük ilçesi Buca’ya bu kadar kamu yatırımını gerçekleştirirken CHP’li yerel yönetimlerin Buca’da bir dikili ağacı olmadığını görüyoruz. İzmir’in her yerini olduğu gibi Buca’yı da kaderine terk etmiş durumdalar. İzmir’in en büyük ilçesi Buca’ya son beş yılda bir tane Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir yatırım kazandırmadılar. Büyükşehir’in bütçesinde Buca’yı yok saydılar” dedi. Buca Forbes Caddesi'ndeki esnaf ziyaretlerinin ardından, Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtarı Eşfak Yurdanur ve Efeler Mahallesi Muhtarı Metin Aktaş ile buluşan Kaya, Göksu Mahallesi'nde de ev ziyaretlerinde bulundu. AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına da katılan Kaya, Menderes 19 Mayıs Stadyumu önüne kurulan gönül sofrasında Mendereslilerle buluştu.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal