CHP İzmir 1. Bölge ve 2. Bölge milletvekili adayları, Karabağlar’a bağlı Limontepe Mahallesi’nde tanıtıldı. Düzenlenen törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Parti Meclisi üyesi ve 1. Bölge adayı Rıfat Nalbantoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, CHP İzmir milletvekilleri, CHP’li ilçe başkanları, Gelecek Partisi İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, çok sayıda partili ve Limontepe halkı katıldı.

Çiğli, Gökçekaya'yı bağrına bastı! Çiğli, Gökçekaya'yı bağrına bastı!

“15 MAYIS SABAHI BAHAR YENİDEN GELECEK”
Toplantında 1. ve 2. bölge adayları sırayla Limontepelilere seslendi. Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye tarihinin en kritik seçimi olduğunu vurgulayan CHP İzmir 2. Bölge 10. Sıra Milletvekili Adayı Altan İnanç, “Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimini yaşayacağız. Çoğu kez dillendirmişizdir. Her seçimin önemi vardır, otoyoldan önceki son çıkış diye tabir etmişizdir. Bu seçim ülkemizin kader seçimidir diye tarif etmiştim. Bu seçim var olma seçimimizdir. Umutla var olma seçimimizdir. Bu seçim çocuklarımızın kadınlarımızın kendi elleri ile geleceğini yazacağı seçimdir. Bu seçim aynı zamanda Türkiye siyasal yaşamına altın harflerle yazılacak bir ittifakın seçimidir. Sizlere baharı müjdelemek istiyorum. 15 Mayıs sabahı bahar yeniden gelecek” dedi.

ALTAN İNANÇ KİMDİR?
1962 yılında, Tokat’ın Niksar İlçesi’ne bağlı Yazıcık Kasabası’nda, Köy Enstitüsü kökenli Köy öğretmeni bir babanın ve ev hanımı bir annenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Yazıcık’ta, Ortaokul ve lise öğrenimimi yatılı olarak Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu’nda tamamladı. Yüksek öğrenimi Anadolu Üniversitesi Mahalli İdareler Yüksek Okulu ve İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Adalet Yüksek Okulu’nda sürdürdü. Halen İzmir Yaşar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisidir. Siyasi yaşamına 1987 yılında SHP’ye üye olarak başladı. 1991 – 1993 SHP Narlıbahçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 1993 – 1995 SHP Narlıbahçe ve Narlıdere İlçe Başkanlığı, 1995 – 1996 CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı, Mart 2011 – Haziran 2012 CHP İzmir Örgüt Yönetiminden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2012 yılında İzmir il kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2014 yerel seçimlerinde; CHP İzmir Seçim ve Hukuk İşleri, Tanıtım ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. İzmir’de seçimin koordinasyonunu üstlendi.   Aynı zamanda iş adamı ve sanayici olan Altan İnanç evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Atakan Şen