CHP'nin yerel seçimlerdeki en büyük gücü olacak değişim arzusunun Bayraklı'daki temsilcisi olma iddiasıyla belediye başkanlığına talip olduğunu duyuran Ulaş Aydın, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına nezaket ziyaretleri gerçekleştiriyor. Saha çalışmalarına muhtarlıklara giderek başlayan Aydın; Osmangazi, Adalet, Mansuroğlu, Manavkuyu, Onur, Yamanlar ve Gümüşpala mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Bayraklı'yı, ilçenin tüm sahipleriyle birlikte yönetme hedefini her fırsatta vurgulayan Aydın, muhtarlar ile Bayraklı sakinlerinin öncelikli talepleri ve bunlara ilişkin çözümler hakkında istişarelerde bulundu.

Ziyaretleri sırasında muhtarlar ve mahalle sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Aydın, Bayraklı'nın tüm mahallelerinin ihtiyaçlarını bildiğini ve sorunların üstesinden hızla gelinecek çalışmaları hazırladığını vurgulayarak, "Muhtarlarımız ile geçmişten bu yana dostane bir ilişkimiz var. Şimdi Bayraklı'yı yönetme kararlığıyla onlarla buluşmak, benim için ayrı bir mutluluk. Konukseverlikleri için çok teşekkür ederim. İlçemizin seçilen temsilcileri olarak hep birlikte bu kenti daha güzel ve yaşanabilir hale getireceğiz." diye konuştu.

'Nafiz Gürman seninle'

Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

CHP'li Ulaş Aydın'ın muhtarlıklardan sonraki durağı Nafiz Gürman Gençlik, Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği oldu. Burada da kalabalık bir grup tarafından karşılanan Aydın, Dernek Başkanı Osman Harman ile Nafiz Gürman Mahallesi'nde yaşayan gençlerin geleceği için yapılacaklar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görüşmenin ardından açıklama yapan Aydın, dernek ile Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı süreden bu yana sık sık görüş alışverişinde bulunduğunu ifade ederek, "Osman Başkan ve arkadaşları burada genç cevherlerin yarınları için çok güzel işler yapıyor. Değerli çalışmalarını sürdürmeleri için onlara elimden gelen desteği vereceğim.” dedi. Dernek Başkanı Harman ise, "Ulaş Başkan'a nazik ziyareti için çok teşekkür ederiz. Onu Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı olarak ağırlamak çok güzel. Umarım Bayraklı Belediye Başkanı olarak da bizi ziyaret edecek." diye konuştu. Aydın, dernekten mahalleli gençlerin "Nafiz Gürman seninle" sloganları eşliğinde ayrıldı.

Hemşehri derneklerinde birlik mesajı

Ulaş Aydın, hafta sonu boyunca ilçenin dört bir yanında ziyaretlerine devam etti. Ardahan'da doğan, ancak anne ve babasının memuriyeti nedeniyle Türkiye'nin pek çok noktasında bulunan Aydın, ilk olarak Ardahan Çıldır İlçesi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ardahan Hanaklılar Sosyal ve Kültür Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyelerinin talep ve sorunlarını dinleyen ve sorularını yanıtlayan Aydın, "Bayraklı'da ülkemizin her yerinden gelen insanlar birlikte ve barış içinde yaşıyor. İzmir'in tarihinde yer alan hoşgörü ve barış anlayışı, burada da etkisini gösteriyor. Kars-Ardahan ve Iğdır'dan gelen hemşehrilerimiz de ilçemizde en büyük üçüncü nüfusu oluşturuyor. Konukseverliğiniz için hepinize minnettarım. Bayraklı için hep birlikte çalışacağız." İfadelerini kullandı.

‘Hak temelli yönetim’

Daha sonra Karlıova-Yedisu Kültür Dayanışma Derneği ve Kars-Ardahan-Iğdır Kültür Dayanışma Derneği'ne de ziyarette bulunan Aydın, kendisine gösterilen ilginin sorumluluk duygusunu daha da artırdığını ifade etti. Aydın, "Yöresel çeşitlilik ve renklilik Bayraklı'nın gücü. Mahallelerimiz arasındaki sosyal olanaklar açısından adaleti sağlayacağız. Karar alırken herkesi dinleyeceğiz." diye konuştu.

Pazar günü son ziyaretini İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevi'ne gerçekleştiren CHP'li Aydın, Bayraklı sınırları içinde yaşayan herkesi âdil gözeten, hak temelli bir yönetim anlayışının temsilcisi olacağını belirterek, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine içtenlikleri nedeniyle teşekkür etti.

Ulaş Aydın, Bayraklı'nın tüm kesimleriyle buluşmaya ve ilçenin yarınlarının daha güzel olması için sözü olan herkesi dinlemeye devam edecek.

Editör: Birgül Gümüştaş