AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bayramın birinci ve ikinci gününde Torbalı ile Menderes'in kırsal mahallelerinde vatandaşlarla bayramlaştı. Dolaştığı mahallelerde vatandaşların CHP'li İzmir Büyükşehir'in köylere yolladığı yüksek su faturalarından şikayet etmesi üzerine konuşan Kaya, "TBMM'de kırsal mahalleler için kanun çıkardık. İlçe belediye meclislerinin alacakları kararın ardından, Büyükşehir Belediyesi su tarifelerini kırsala uygun olarak indirimli düzenleyebilir. Ancak bakıyoruz, İzmir'in hiçbir köyden mahalleye dönüşen yerinde bunu yapmıyorlar. Bunu yapsalar, köylümüz su faturasını yarı fiyatında ödeyecek. CHP'nin gözü köylünün cebinde" dedi.  Kaya, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın açıklamalarına da değinerek, "Atatürk karşıtı adamların altında listede olmayı hazmedebiliyorsa o kendi bileceği iş. Ama İzmirli hemşehrilerimiz buna tahammül etmez" sözlerini sarf etti.

torbalı - menderes (2) torbalı - menderes (8) torbalı - menderes (5)

Başkan Adayı Çayır’ın verdiği iftara 5 binin üzerinde kişi katıldı Başkan Adayı Çayır’ın verdiği iftara 5 binin üzerinde kişi katıldı

CHP'Lİ BELEDİYELER KÖYLÜYÜ MAĞDUR EDİYOR

CHP'li belediyelerin alması gereken kararları almadığı için köylüleri mağdur ettiğini belirten Kaya, "Büyükşehir yasasıyla köyden mahalleye dönüşen yerlerde, sadece su faturasının yarıya düşmesini sağlamadık. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın imar ve ruhsat harcından muaf olmasını da sağladık. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın, çocuklarını da ev sahibi yapabilmeleri adına, köy yerleşik alan sınırlarını genişlettik. Ancak, ne CHP'li ilçe belediyeleri, ne de CHP'li Büyükşehir Belediyesi alması gereken kararları almıyorlar. Bu haklardan da hiçbir hemşehrimiz faydalanamıyor" dedi.

 

İZMİRLİLER TIPIŞ TIPIŞ OY VERECEK DİYENLER, SANDIKTA HÜSRANA UĞRAYACAK!

Ziyaretlerinde CHP'nin İzmir aday listelerine de değinen Kaya, İzmirliler'in iradesini çantada keklik görenlerin 14 Mayıs'ta gereken cevabı alacağını söyledi. Atatürk karşıtlarının liste başına konduğu, Mehmetçiğe iftira atanların bulunduğu CHP İzmir aday listesine vatandaşların büyük tepki gösterdiğini hatırlatan Kaya, "Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Bu CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'si değil. CHP'nin geldiği durumu, İzmir'deki aday listelerinde net bir şekilde görebiliyoruz. CHP İzmir Milletvekili Sayın Tuncay Özkan çıkmış bir şeyler söylemiş. Atatürk karşıtı adamların altında listede olmayı hazmedebiliyorsa o kendi bileceği iş. Ama İzmirliler, CHP'nin geldiği bu duruma tahammül etmez. Atatürkçü Tacettin Bayır ve Atila Sertel'i tasfiye ettiler, Atatürk karşıtı birisini getirip listenin başına koydular. Mehmetçiğe iftira atan birini aday gösterdiler. Diyorlar ki, İzmirliler tıpış tıpış oy verecek. CHP'nin aday listesi İzmir'i temsil etmiyor. İzmirli hemşehrilerimizin iradesini çantada keklik görme şımarıklığını yapanlar, sandıkta hüsrana uğrayacak" dedi.

BAYRAMDA YOĞUN PROGRAM

Kaya, bayramın ilk gününde Torbalı'nın Karakızlar, Karaot, Dağkızılca, Çakırbeyli, Çapak ve Ayrancılar mahallelerini turladı. İkinci günde ise Menderes'in Oğlananası, Bulgurca, Tekeli, Çileme ve Karakuyu mahallelerini arşınlayan Kaya, vatandaşlarla bayramlaştı.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal