Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl  mesajı ve 2023 değerlendirmesi Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl mesajı ve 2023 değerlendirmesi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Başkanlık koltuğuna oturan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, ilk iş olarak belediyenin mali yapısını kontrol ettirmek oldu. Başkan Yıldız, borç yükünün altında ezilen kurumda, birde hiç işe gelmeden maaş alan ‘bankamatikçileri’ tespit etti. sözleşmelerini iptal edip çıkışlarını verdi.  Göreve başladığı günden beri Çiğli için olumlu sinyaller veren Başkan Yıldız, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan kurumda hiç işe gelmeden maaaş alan kişilerin sözleşmelerine son verip, çıkışlarını verdi.

Eşlerini ve çocuklarını işe yerleştirmişler…

Çiğli Belediyesi’nde, ‘Bankamatikçi’ tabir edilen şahıslar arasında, Geçmiş dönemde Belediye Başkan Yardımcısının kardeşlerinin olduğu, Belediyede görevli müdürlerin kendi eşlerini ve çocuklarını işe yerleştirildiği ortaya çıktı. Seçime 1 hafta kala 330 kişiyi bazılarının güvenlik soruşturmaları bile yapılmadan acelece işe alındığı belirlendi. Belediye şirketleri Çibel ve Çiğli Gıda üzerinde, şişirilmiş bir personel yapısı ile karşı karşıya kalan belediye yönetimi, maaş bordrosuna sadece imza atmak için gelen tüm personelin iş akdini fesih etme kararı aldı.

Başkan Yıldız, Sorumlular hakkında tutanak tutturdu

Ortada çok ciddi anlamda kamu zararı oluşan tabloda Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, belediyedeki bu usulsüzlükleri temizlik harekatı başlatıp bir bir işlemleri iptal ederken sorumlular hakkında tutanak tutturdu. 

Editör: Atakan Şen