Atatürk Organize Sanayi Bölge İş Uygulama Okulu Müdürü V..D.’nin suç teşkil eden olayları gerçekleştirip/gerçekleştirmediğine dair gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapıldığı ileri sürüldü. Verilen şikayet dilekçesinde, iddiaya göre V.D.’nin Okul Müdürü olarak atandığından bu zamana kadar 12 saat kendini derse giriyor gösterip, girmediği derslerden nerdeyse her ay fazladan 6 saat ek ders aldığı, ders defterini sonradan imzalandığı belirtildi. Okulda oto yıkama kursu açıldığı, yıkanan araçlardan elde edilen gelirler çoğunlukla makbuzsuz veya banka hesabına çok az bir kısmı göstermelik olarak yatırılmış olduğu, geriye kalan bütün paranın Okul Müdürü V.D. tarafından elden alındığı ileri sürüldü. Arabası olan neredeyse tüm öğretmenler ve dışarıdan birçok kişi arabasını burada yıkattı belirtilen dilekçede, banka hesabına yatan para ile elde edilen gelir karşılaştırıldığında, aracını yıkatan öğretmen, veli, yöneticilere sorulduğunda verilen ücretler karşılığı herhangi bir makbuz kesilmediği veya elde edilen gelirlerin düzenli ve tam olarak banka hesabına yatırılmadığı doğrulanacağı ifade edildi. 


Usulsüz para aldığı ileri sürüldü
Okulda tavuk yetiştiriciliği kursu açıldığı, yumurtalar ve kesilen tavuklar öğretmenlere, okul yöneticilerine, velilere ve vatandaşlara satıldığı ifade edilirken, bu ürün satışlarından elde edilen gelirlerin çoğunlukla makbuzsuz veya banka hesabına çok az bir kısmı göstermelik olarak yatırıldığı, geriye kalan bütün paranı Okul Müdürü V.D. tarafından elden alındığı dilekçede belirtildi. Banka hesabına yatan para ile elde edilen gelir karşılaştırıldığında ayrıca ürün satın alan öğretmen, veli, yöneticilere ve vatandaşlara sorulduğunda, verilen ücretler karşılığı herhangi bir makbuz kesilmediği veya elde edilen gelirlerin düzenli ve tam olarak banka hesabına yatırılmadığı doğrulanacağı iddia edildi. Öte yandan, yaz döneminde Okul Müdürü V.D.’nin okula bazen hiç gelmediği, geldiği zamanlar da ise çok az okulda durduğu ifade edilirken ek derslerini tam olarak aldığı ileri sürüldü. 


Okulun aracını kendi özel işletmesinde kullanıyor iddiası

İZİKAD Uluslararası platformlarda İzmir’i temsil ediyor İZİKAD Uluslararası platformlarda İzmir’i temsil ediyor

Okul Müdürü V.D.n tarafından özellikle 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında sahibi/ortağı olduğu Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezine kayıtlı okul öğrencilerinden bazılarını, bazı zamanlarda Atatürk Organize Sanayi Bölge İş Uygulama Okulu’na tahsisli hizmet aracıyla götürdüğü ifade edildi. Okulda yapılan Erasmus projesiyle yurt dışına çıkıldığını belirtilen şikayet dilekçesinde, projede eksik kaldığı söylenerek bir miktar para Tübitak projesinde arttırılan parayla tamamlanması iddiasıyla V.D. tarafından bir öğretmenden elden alındığı, bu paranın nereye nasıl harcandığı veya harcanıp harcanmadığının belli olmadığı belirtildi.

 
Gelirler incelensin talebi
Okulda yapılan gelir getirici faaliyetler olan oto yıkama, tavuk yetiştiriciliği, kermes, öğretmen ve öğrencilerin yaptığı ürünlerin satışından elde edilen gelirlerin banka hesabına ya hiç yatırılmadığı yada çok az bir kısmı yatırıldığı, gelirlerin nakit olarak okul müdürü V..D.’de tutulduğu ifade edilirken, durumun okulca elde edilen gelirin tespit edilip bankaya yatan para ile karşılaştırıldığında yine okul personelinin satıştan elde edilen gelirleri kime ne kadar teslim edildiği sorulduğunda doğrulanacağı belirtildi. Okul Müdürü V.D. tarafından pandemi sürecinde öğretmenlere, kardeşi tarafından üretildiğini söylediği dezenfektan satışı yapıldığı, yine öğretmenlere ceviz satışı yapıldığı, bu satışlardan sonra okul öğretmenlerinden biri ile tartışma yaşadığı, tartışmanı neredeyse hakaret ve mobbing seviyesine geldiği ileri sürüldü.

Soruşturmanın bakanlık yapılması talep edildi

Okul Müdürü çoğunlukla mesai saatleri içerisinde özel derslerde veya sahibi/ortağı olduğu Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezine gittiği ifade edilen şikayet dilekçesinde, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezinin kameraları incelendiğinde, rehabilitasyon merkezi çalışanlarına ve okul öğretmen ve yöneticilerine sorulduğunda olay doğrulanacağı, V.D.’nin okul öğretmenlerinde birine rehabilitasyon merkezinde çalışması için teklifte dahi bulunduğu belirtildi. İsimleri ile tek tek ayrıntılıları ile verilen şikayet dilekçesinde, iddialar okunduğunda incelemenin alanında uzman kişi ve kişilerce yapılması gerektiği, incelemenin/soruşturmanın bakanlık müfettişlerince veya eğitim müfettişlerince yapılması talep edildi.

Editör: Atakan Şen