İzmir’in kuzeyinin en büyük hastanesi olan Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kreş isyanı çıktı. Çiğli’de, pandemi sürecinde vefakarca çalışan sağlık personeline, bir darbede, hastane içerisinde bulunan kreş yönetiminden geldi.  Devletin özel eğitimde ve kreş fiyatlarında yüzde 36 kararı almasına rağmen, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastane yönetiminin buna uymayarak, 1000 TL olan ücreti 1800 TL yaparak yüzde 80 oranında artış yapması, sağlık çalışanlarında büyük tepki yarattı. Çalışanlar pazartesi gününden itibaren kreş yönetimini boykot etme kararı aldığı öğrenildi.

Kreş yönetimini boykot edecekler

Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl  mesajı ve 2023 değerlendirmesi Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl mesajı ve 2023 değerlendirmesi

Hastane çalışanlarından A.D., ‘’Kreşte uygulanmaya koymak istenen kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu karar, bu ekonomik şartlarda ödeyebileceğimiz rakam değil. 3 yıl önceki protokole açıp baksınlar. Artış oranını, yeni dönemde hastane yönetimi, bütün takdir haklarını, kreş yönetiminden yana kullanmış. Kreş sahibi, ‘İsteyen gelsin, istemeyen çıkıp gidebilir’ diyor. Bu vicdansızlıktır. Herkesin çocuğu var. Bunu kesinlikle kabullenemeyiz. Devletin belirlediği rakamın üzerinde bir artış uygulayan yönetimi boykot etme kararı alacağız’’ dedi.

Editör: Atakan Şen