Yunanistan’dan İtalya’ya gitmek üzere Igoumenitsa kentinden ayrılan feribotta Korfu Adası yakınlarında seyir halindeyken yangın çıktı. Sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale edilirken kurtarma ekipleri de gönderildi. Toplamda 237’si yolcu, 51’i mürettebat 288 kişinin bulunduğu feribotta, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Gemide, Avrupa’ya taşımacılık yapan Türk yolcuların da olduğu öğrenildi.

iyon denizi

Uluslararası Karayolu ile Yük Taşımacıları ve Acente Sahipleri Derneği (UKAT) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Turan, İtalya’nın Brindisi Limanı’na gitmek için yola çıkan Euroferry Olympia isimli RO-RO gemisinde Avrupa’ya taşımacılık yapan üyelerinin de olduğunu belirterek, hepsinin sağ salim böyle bir olaydan kurtulduğu için mutlu olduklarını dile getirdi. Yolcuların ve mürettebatın Korfu’ya götürüldüğünü öğrendiklerini belirten Ayhan Turan, “En büyük tesellimiz olayda can kaybının olmaması. Uluslararası taşımacılık yapan üyelerimiz de gemide bulunuyordu. Gemide11 Türk tırı olduğunu öğrendik . Bunlar Günsaldı(6) - Erhanlar(1)-Derebey(1)-Ladik(1)-Sertel(1) -Yakut(1) firmalarına ait tırlar. Olayı ilk haber almamızdan itibaren tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Hem resmi makamlarla hem de iş birliklerimizin olduğu Yunan denizcilik dernekleri ve armatörlerle temas halindeyiz” dedi.

Taksi Sahipleri Dernek Başkanı Pala, ‘Taksicilerin güvenliği için kabinli araç şart’ Taksi Sahipleri Dernek Başkanı Pala, ‘Taksicilerin güvenliği için kabinli araç şart’

iyon denizi 1

Öte yandan, Türk yolcuların yangın sırasında yaşadıklarını ve kurtarma çalışmaları sırasında kaydettikleri görüntüler de büyük bir faciadan dönüldüğünü ortaya koydu. 

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın güncellediği verilere göre, İtalya'nın da destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucu Korfu Adası'na ulaştırılan 278 kişinin kimlik tespiti yapıldı. Üçü Yunan vatandaşı toplam 11 kişinin kayıp olduğu kaydedildi.

Feribotta mahsur kaldığı tespit edilen iki kişiyi kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Hafif yaralı 3 kişi ise Korfu Hastanesinde tedaviye alınmıştı.

Yanan gemideki Türk şoför Hayrullah Çetin, "Gemiyi boşaltmamız için uyarıda bulunuldu. Biz şu an limandayız, bize bilgi veren kimse yok. Arabalar komple yandı. Ne kadar araç olduğunu bilmiyorum ancak gemi araba doluydu. 4 katlı bir gemi. 25 Türk şoförü vardı gemide hepsi kurtarıldı." ifadelerini kullandı.

Editör: Atakan Şen