BAŞKAN AYDIN: “DEPREM OLMAMIŞ GİBİ DEVAM EDEMEYİZ”

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın Seferihisar Belediye Meclis Gündeminde deprem ve afet hazırlıkları ile gündem maddesi olmamasını eleştirirken, AK Parti Seferihisar Belediye Meclis Üyesi Ümit Cingöz ise mecliste yaptığı konuşmada Belediye Meclisi öncülüğünde afet koordinasyon merkezi kurulmasını talep etti.

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı öncesi grup toplantısında yaptığı konuşmada Seferihisar Belediyesi Meclis Gündemi’nde deprem ve afet hazırlıkları ile ilgili gündem maddesi olmamasını eleştirdi. Seferihisar’ın tektonik bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın “Jeoloji mühendislerine ve uzmanlara göre İzmir’in en riskli ilçelerinden birinde yaşıyoruz. İlçemizde gerçekleşebilecek olası bir afetten Seferihisar’ın mevcut yapı stoklarının minimum düzeyde etkilenmesi için yapılabilecek çalışmaların görüşülmesini ve ilgili komisyonlarca değerlendirilmesini beklerdik. Deprem master planı olmayan Seferihisar için bu alanda çalışmaların en önemli ayağı Belediye Meclisi. Bunu Seferihisar Belediye meclisinde gündeme almamak depremi yok saymak, görmezden gelmektir” dedi.

AHMET AYDIN

AK Partili Cingöz konuyu meclise taşıdı

Dilek ve temenniler bölümünde AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Seferihisar Meclis Üyesi Ümit Cingöz Nisan ayı meclis toplantısında deprem ve afet konusunun farklı boyutlarıyla gündeme alınmasını talep etti.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde Seferihisarlıların önemli bir dayanışma örneği gösterdiğine dikkat çeken Cingöz: “Sözlerime 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başlamak istiyorum. Kadınlarımıza saygılıyız, onlar her zaman başımızın tacıdır. Yaşadığımız bir deprem gerçeği var. Seferihisar’da Kaymakamlığımız, Belediyemiz, STK’larımız, Siyasi Partiler ve gönüllülerimiz bir araya gelip canhıraş bir şekilde elinden geleni yaptığı, katkı koyduğu bir süreci yaşadık. Seferihisar anlamında çok ciddi birlik ve beraberlik gördük. Bu anlamda hepimizin adına sevindirici bir durum söz konusu. Bu olay bir daha böyle afetlerde karşılaşmamak adına yapılması gerekenleri bir daha anımsattı bize. Geçenlerde Sayın Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’in bir konuşmasında içtenlikle ve samimiyetle söylediği şöyle bir ifade var ‘Kâğıt üzerinde her şeyimiz hazır fakat kendimizi kandırmamamız gerekiyor, uygulamada yokuz’ diye. Gerçek bu şekilde. Ama bu böyle devam etmemeli. Seferihisar Belediye Meclisi olarak sorumluluk almalıyız” dedi.

Bundan sonraki tüm toplantılarda afet hazırlıklarının gündem maddesi olarak yer alması gerektiğini belirten Cingöz: “Seferihisar adına Seferihisar Belediye Meclisi olarak , AFAD ve Kaymakamlık ile koordineli çalışacak afet koordinasyon merkezi kuralım. En fazla çalışanın olduğu Seferihisar Belediyesi olarak arama ve kurtarma ekibi kuralım. Bu konuyu farklı boyutlarıyla ele alan komisyonlarımızı kuralım” diye önerisini dile getirdi.

“Konuyla ilgili hızlı karar almamız gerekiyor” diyen Ümit Cingöz şöyle devam etti: “Her mecliste bu konuyu gündeme getirerek diri tutalım. Bu konuya dikkat çekelim. Deprem ile ilgili hepimizin bir sorumluluğu var. Fay hattının üstünde yaşadığımızı unutmayalım. Yarın olacak depreme ve doğal afetlere hazırlıklı olalım, halkımızın da hazırlıklı olmasını sağlayalım. Bu konuyla ilgili komisyon kuralım. Grubum olarak bu konuyla ilgili kimseye ayrıcalık tanımaksızın mücadele edeceğimizi taahhüt ediyoruz.”

Bayraklı Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkıyor Bayraklı Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkıyor

AK Partili Ümit Cingöz konuşmasında ayrıca taksicilerin ana cadde üzerinde yer talebini dile getirirken, imar planlarına uygun olmayan yükseklikte bina yapılmasına müsaade edilmemesi noktasında imardan sorumlu başkan yardımcısının ve göreve yeni başlayacak imar müdürünün inisiyatif almasını bu konuya konsantre olmasını istedi.

ÜMİT CİNGÖZ

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal