Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve on ili etkileyen depremler sonrasında Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına duyarlı vatandaşlardan yoğun destek geldi. Depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere sabah saatlerinden itibaren çok sayıda giyecek ve battaniye Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde toplandı.

Battaniye, yorgan, kışlık giyecek gibi birçok ihtiyaç malzemesinin toplanması için günün erken saatlerinde bir çağrıda bulunan Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısına kent merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşların yanı sıra kent esnafından da destek geldi.

WhatsApp Image 2023-02-06 at 19.08.23

Karabağlar Belediyesi’nden esnafa büyük kolaylık Karabağlar Belediyesi’nden esnafa büyük kolaylık

ŞİMDİ YARALARIMIZI SARMA ZAMANI

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, vatandaşlara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek; “Sabah erken saatlerde çok acı bir haberle uyandık. Merkez üssü Kahramanmaraş olan, Adana, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu birçok ili etkisi altına alan bir deprem ile karşı karşıya kaldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında bütün ilçe belediyeleri ile bir araya geldik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de valilik makamımız ve AFAD ile de yapmış olduğu görüşmeler neticesinde sabah saatlerinde Efes Selçuklular’a yapmış olduğumuz çağrı dâhilinde tekrardan Efes Selçuk halkı ile ne kadar gurur duysak az dedik. Kaymakamlığımızın tüm siyasi partilerimizin, tüm sivil toplum örgütlerimizin, meslek odalarımızın birleşmesi neticesinde bir imece oluşturuldu. Şu anda birlik zamanı, şu anda hep beraber yaralarımızı sarma zamanı.  Bütün destekler için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra ihtiyaç listelerini de tek tek yayınlayacağız.” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Umut Hareketi” adı altında depremden etkilenen vatandaşlar için nakdi yardım da sağlanabileceğini belirterek; “Dayanışma güçlendirecektir” dedi.

WhatsApp Image 2023-02-06 at 19.08.23 (2)

YARDIMLAR ULAŞTIRILMAYA DEVAM EDİLECEK

Efes Selçuk Belediye Meclisi’nin de gündeminde deprem vardı. Efes Selçuk’ta deprem sonrası gerçekleşen dayanışma ile ilgili olarak meclisi bilgilendiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan 1,5 yıl önce bir afet deposu kurmuştuk. Meğer ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu kentin belediye başkanı olduğum için gurur duyuyorum. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne olduğunu bilen bir insanlarla yaşamış olmaktan gurur duyuyorum. Tırımız hemen yola çıktı. Büyük bir koordinasyon var. Uçak ile sevkiyat yapılacak. Her şeye ihtiyacımız var şu anda. Hepimize geçmiş olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Göçük altında kalanlar sağ salim çıkarlar inşallah. Gün birlik olma zamanı” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına destek vermek isteyen vatandaşlar için Sosyal İşler Müdürlüğü çalışmalarına devam edecek. Pembe Düğün Salonu’na, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne vatandaşlar yardım malzemelerini şahsi olarak ulaştırabilecekleri gibi 444 8 892 – 0232 892 69 25/397 – 0232 892 83 84 numaralı telefonlara ulaşarak evlerinden de teslim edebilecek.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal