Ege Üniversitesi, Sualtı Ragbisi sporuna her yaştan yetenek kazandırıyor

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yeniden yapılanan Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Sualtı Ragbisi Takımı, başarılı sporcuları Türk sporuna kazandırıyor. Takım, çalışmalarını tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde Prof. Dr. Sermed Akgün Olimpik Yüzme Havuzu’nda Başantrenör Hakan Toğar ve Altyapı Antrenörü Köksal Özükor eşliğinde gerçekleştiriyor.

 “Başarılı ve şampiyonluklarla dolu bir takıma sahibiz”

Sualtı Ragbisi sporunda takım çalışmasının önemli olduğunu belirten Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Altyapı Antrenörü Köksal Özükor, “Öncelikle bireysel spordan takım sporuna geçişin oldukça zor bir süreç olduğunu söylemeliyim. Bu yüzden öğrencilerimizin kendilerine inanmalarını sağlayarak onlara takım sporcusu olma yöntemlerini gösteriyoruz. Milli takımda birçok şampiyonumuz olduğu için gururluyuz. Sualtı Ragbisi, 8-9 yaşlarından başlayan beynimizi ve vücudumuzu 360 derece döndürdüğümüz bir spor. Üniversitemizin havuzunu istediğimiz saatlerde ve şartlarda kullanabiliyoruz. Bu sayede öğrencilerimize tam zamanlı antrenman desteği sunuyoruz.  Bu şartlar sayesinde başarılı ve şampiyonluklarla dolu bir takıma sahibiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a sağladığı imkânlardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Geleceğin satranç ustaları ödüllerine kavuştu Geleceğin satranç ustaları ödüllerine kavuştu

Yetenekli gençlerin hedefi Avrupa’da başarı

Gelecek hedeflerinin Avrupa’ya çıkıp şampiyonluk kazanmak olduğunu söyleyen 14 yaşındaki Sualtı Ragbisi Takımı Sporcusu Kaan İzci, “Bu alanda daha yeniyim, o yüzden bu yıl birinci şampiyonluğumu yaşadım. Gelecekte Avrupa’ya çıkıp takımıma şampiyonluk kazandırmak istiyorum. Bu sporu gerçekten seviyorsanız mutlaka denemelisiniz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Sualtı Ragbi Takımının başarılı sporcusu Ketrin Kerman “17 yaşındayım. Ege Üniversitesi Takımında spor yapmaya başlayalı 4 yıl oldu. İlk başta sadece yüzmeye gelmiştim. Sonra hocalarımın yönlendirmesiyle başladığım bu branşta arkadaşlarımın desteğini hep hissettim. Türkiye Şampiyonasında daha iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.

Su Altı Ragbisi sporunda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyleyen sporcu Ertuğ Ünlü ise  “6 senedir bu sporu yapıyorum. Yaklaşık üç senedir turnuvalara katılıyorum. Türkiye Şampiyonasında ikinciliğimiz var. Emin adımlarla ilerliyoruz ve daha iyi olması için çaba gösteriyoruz. Rektörümüze bize sağladığı şartlardan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal