DEÜ'nün teknoloji üssü "DEPARK" Teknofest'e hazır DEÜ'nün teknoloji üssü "DEPARK" Teknofest'e hazır

Türkiye’nin yerli ve milli üretimini artırmak, bilim ve teknoloji geliştiren bir yapıya dönüştürmek hedefiyle gerçekleştirilen TEKNOFEST, 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi, toplumun bütün katmanlarında farkındalık oluşturan, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde yaptığı çalışmaları destekleyen TEKNOFEST’in paydaşları arasında yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversiteler, bilginin ve teknolojinin üretildiği, nitelikli insan kaynağının yetiştirildiği kurumlardır. Ülkemizin gelişip kalkınmasında önemli rol üstlenen üniversiteler, bilim ve teknolojinin de üretildiği mecralardır. Türkiye’nin en köklü yükseköğrenim kurumlarından olan Üniversitemiz de bu anlayışla bölgemize ve ülkemize hizmet vermektedir. Dünyanın en kapsamlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin paydaşlarından olan Üniversitemiz, ülkemiz için yeni bir misyonu üstlenmenin gururunu yaşıyor. Başladığı günden bu yana, TEKNOFEST’e katılarak farklı kategorilerde ödüller alan Üniversitemiz şimdi de bu büyük organizasyonda akademik paydaşlar arasında yer alacak. Öğrencilerimiz, çeşitli alanlarda hazırlayacakları projeler ile Ege Üniversitesini temsil edecekler. Ayrıca öğretim elemanlarımız festivalin çeşitli kademelerinde görev alarak bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaşacaklar. Şimdiden TEKNOFEST’te yer alacak tüm katılımcılara başarılar diliyorum” diye konuştu.

      “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna nitelikli katkı veriyoruz”

Türkiye’nin 23 araştırma üniversitesinden birisi olarak ileri teknoloji üretmek, yenilikçi ve girişimci bir yapı kurmak, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için yoğun gayretle çalıştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “ Üniversitemiz, tüm birimleriyle ekonomimize katkı sunmak amacıyla katma değer yaratan nitelikte projeler ve Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. 11. Kalkınma Planında yer alan öncelikli alanlara yoğunlaşarak disiplinlerarası, üniversite-sanayi iş birliğine dayanan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bir yandan bilim ve teknoloji ekosistemimizi her geçen gün güçlendirirken diğer yandan da yerli ve milli üretime yönelik önemli bilimsel çalışmaları hayata geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde belirlenen, ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarının yol haritasını ortaya koyan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna tüm mensuplarımızla katkı vererek yoğun gayret gösteriyoruz” dedi. 

Editör: Atakan Şen