Merkez Kütüphanede kurulan stantta öğrencilere Ulusal Staj Programı hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu, “Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ulusal staj programı (USP) başlatıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın öncülüğünde düzenlediğimiz program kapsamında bugün, gün boyunca süren tanıtım etkinlikleri sayesinde öğrenciler, başvuru sürecine ilişkin oluşan meraklarını giderme fırsatı buldular. Akademik birimlerimizde kurulmuş olan ‘Ulusal Staj Programı’ stantlarımızdaki görevli akademisyenlerimiz, öğrencilerimize staj olanakları hakkında bilgi verdi” dedi.

Ege Üniversitesi sigara ile  topyekûn mücadele ediyor Ege Üniversitesi sigara ile topyekûn mücadele ediyor

“Öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi”

Stantlara öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Öğr. Gör. Kalyoncu, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülmekte olan Ulusal Staj Programının öğrencilerimizin iş yaşamını deneyimlemeleri açısından çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerin araştırma ve uygulama çalışmalarına büyük önem veren bir Araştırma Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin Ulusal Staj Programına gösterdiği yoğun ilgiden çok memnunuz. Program kapsamındaki başvurular, 18 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek” diye konuştu.

Tanıtım çalışmaları kapsamında Ege üniversitesi İletişim Fakültesinde kurulan stantta araştırma görevlileri Arzu Yavuz ve İlker Çözeli, öğrencilere staj programı hakkında bilgiler verdiler.

Editör: Atakan Şen