Ege Üniversitesi, Sualtı Ragbisi sporuna her yaştan yetenek kazandırıyor Ege Üniversitesi, Sualtı Ragbisi sporuna her yaştan yetenek kazandırıyor

Ege Üniversitesi Spor Kulübü Yöneticisi ve EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Araş. Gör. Meral Sevinç Tırpan, “Ülkenin her yerinden sporcuların katılım sağladığı yarışlarda 7 sporcumuz ile bizde oradaydık. Gençlerimizin büyük fedakârlıklar göstererek profesyonel bir biçimde spor branşında var olmaları bizler için büyük mutluluk. Sporcularımız hem eğitim hayatına devam edip hem de büyük bir özveri ile antrenmanlarını yapıyorlar. Yüzme branşı çok özel ve fedakârlık isteyen bir branş. Kazanılan bu madalyalar sporcularımız, antrenörlerimiz ve kıymetli velilerin başarısıdır. Bu süreçte kulübümüzün tüm branşlarını yakından takip edip yanımızda olduğunu hissettiren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza ve tüm desteklerinden dolayı kulüp Başkanımız Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ersan hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Genç sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden yüzme branşı koordinatörü Spor Bilimler Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Mübin Akın Ongun, “Sporcularımızın akademik hayatlarının yanı sıra büyük fedakarlıklarla yaptıkları özverili antrenmanlar sonucunda kazandıkları başarılı sonuçlar ile gurur duyuyoruz. Bu süreçte sporcularımızı özenle çalıştıran antrenörlerimize ve başarılarımızın temeli olan değerli ailelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Antrenör Anıl Şen ise, “6 kadın 1 erkek toplam 7 sporcu ile katıldığımız final müsabakalarına toplam 177 kulüp ile yarıştık. Sporcularımız, Şubat ayında başlayan lig 4 ön eleme, 2 bölge yarışlarının ardından final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Final müsabakalarına katılana kadar her bir sporcu yaklaşık 30 tekrarlayan ve farklı branşlarda yarışarak katılmayı hak ettiler. Küçük yaşta yarışlara katılmak, her müsabakalarda gelişim göstererek final müsabakalarında isimlerini görmek ve bu süreçte sabah 05.30’da başlayan antrenmanlarımız ve yoğun çalışmalarımızın karşılığını almak hem bizleri hem de sporcularımızı çok mutlu etti. 2 altına 4 gümüş madalya alarak İzmir’e geldik. 11 yaş müsabakalarının son yarışlarıydı, artık 12 yaş müsabakaların daha zorlu baraj ve yarışlara hazırlık yapacağız. Kulübümüzün geleceğini inşa ettiğimiz bu yaşlarda çocuklarımızın başarılı olması bizlere daha fazla çalışma aşkı ve umut aşılamaktadır” konuştu.

Antrenörlüğünü Anıl Şen’in yaptığı takımda Asel Ahsen Doğru, Bade Tezer, Mina Türk, Kuzey Karabulut, Defne Ordu, Zeynep Bengü Yılmaz ve Elif Naz Adıgüzel final müsabakasında mücadele etti.

Editör: Atakan Şen