Eğitimci-Yazar İzgören EÜ’ye konuk oldu

İZSİAD Üyeleri 2024 yılını birlikte karşıladı İZSİAD Üyeleri 2024 yılını birlikte karşıladı

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinin ev sahipliğinde, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğinde “Hayata Değer Katmak” başlıklı konferans düzenlendi. Eğitimci-Yazar Ahmet Şerif İzgören’in konuşmacı olarak yer aldığı, “Bizim Hemşiremiz Bizim Geleceğimiz” teması ile gerçekleşen konferansa Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, fakülte üst yönetimi, akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Eğitimci-Yazar Ahmet Şerif İzgören, gerçekleştirdiği konuşmada yaşadığı tecrübelerden ve başarı hikâyelerinden örnekler vererek deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Zor şartlar altında dahi inanarak ve çalışarak başarıya ulaşılabileceğini örneklerle aktaran İzgören, “Size, üç başarı hikayesi anlatmak istiyorum. Bakiye Duran, 42 yaşında Ultra Maratonda Avrupa ikincisi oldu. Ultra Maraton, dünyanın en zor yarışmalarından bir tanesi ve Duran, burada kendinden çok daha genç insanlarla yarışarak ikinci oldu. Anadolu’nun bir köyünden, bir kız çocuğu çıkıp, büyük bir başarıya imza attı. Hazin Cemal Güntekin ise Orman Müdürlüğünde çalışan bir devlet emekli memuru. 8 yıla yakın çalışmasıyla kimyasal karışım geliştirdi. Bu karışım sayesinde Anadolu Ardıcı filizlenebiliyor. 8 milyon Anadolu Ardıcı yetiştirilip, Anadolu’ya kendi ismiyle ekildi. Ejder Sözen ise, Muğla’nın Bencik köyünde aile hekimi olarak çalışan bir doktor.  Boş zamanlarında çocuklara okçuluk öğretiyor. Daha sonra bütün köy okçuluk çalışıyor ve köyden yüze yakın madalya çıkıyor. Köy çocuklarından, erkeklerden Emircan Haney, kızlardan ise Hazal Burun Avrupa Şampiyonu oluyor. Kısacası,  hayatta iki yol vardır. Ya çalar çırparsın ya da kendine başka bir yol bulursun. Ben aslında ikinci yolu tercih ettim” dedi.

Konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez,  Ahmet Şerif İzgören’e günün anısına “Teşekkür Plaketi” takdim etti.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal