Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu’na teşekkür ziyareti gerçekleştiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ile paydaş kurumların yetkilileri, sektördeki eğitimli eleman ihtiyacının önemine dikkat çektiler.

“Kalkınmanın temel taşı mesleki eğitim”

İzmir ve Alanya’nın işbirliği çifte heyecan yaşattı İzmir ve Alanya’nın işbirliği çifte heyecan yaşattı

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul sektörlerinin en büyük sorunlarından biri olan teknik eleman bulma sorununu özel eğitim projeleri ile aşmaya çalıştıklarını söyledi. Mesleki eğitimin kalkınmanın temel taşı olduğunu ve bu konuda sektör olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Ertuğrul, “Bu eğitim projesi ile Üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir model oluşturuldu. Modelist, sektörümüz için çok önemli bir teknik elemandır ve sektörde her zaman modelist ihtiyacı vardır. Biz bu eğitim programı ile öncelikle üyelerimizin çalışanlarının eğitimlerini pekiştirmeyi hedefledik. Sektörümüzün personel arayışı içerisinde önemli bir ihtiyacı olan modelist yetiştirilmesi ve mevcut çalışanların konuyla ilgili bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla 100 saat olarak tasarlanan eğitim programının ilk etabı 12 firmanın çalışanlarının eğitimi ile gerçekleştirildi ve programa katılanlar başarı ile eğitimlerini tamamladılar” dedi.

“Sektöre kapılarımız her zaman açık”

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, ise sektör temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmelerde “Modelist Yardımcısı” eğitim programının ikinci etabını Eylül sonunda açmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, sektörün ihtiyacı doğrultusunda oluşturulacak eğitim modelleri ile sektöre eğitimli iş gücü yetiştirmeye hazır olduklarını dile getiren Öndoğan, “Yüksekokulumuzun kapıları sektöre her zaman açıktır. Gelecek talepler doğrultusunda eğitim programları oluşturma kapasitesine sahibiz” diye konuştu.

“Kurslar devam edecek”

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı ise EİB ve EGSD üyesi olan firmaların ilgili departman çalışanlarına öncelikli olarak eğitim vermeyi hedeflediklerini belirtti. Eğitim için duyuruya çıkıldığı gün kontenjanın dolduğunu, ikinci kurs programı için ön talepleri aldıklarını ifade eden Bağcı, ayrıca, teknik eleman yetiştirme amaçlı benzer kursların devam edeceğinin müjdesini verirken, kurumlar arası işbirliği modelinin önemini vurguladı.

“Sektör için verimli bir başlangıç”

EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep San da Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan’a, Tekstil Mühendisi Füsun Önayak’a, Dr. Öğr. Üyesi Arzu Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Boz’a verdikleri eğitimden ve projede yer almalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Eğitim alan çalışanların firmalara döndüklerinde motivasyonlarının artarak çalışmaya devam edeceklerini belirten San, “Bu gibi eğitimler için alt yapı ve planlama çalışmaları paydaş kurumlar tarafından özveri ile yürütülüyor. Katkı koyan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bu eğitim projesi sektör için çok verimli bir başlangıç oldu” diye konuştu.

Eğitime Katılan firmalar

Akçakaya Tekstil

Beta Konfeksiyon

CU  Tekstil

Demoeks

FBTekstil
İya Tekstil

Maseksport

Mude Tekstil

Mergü Tekstil

Özsimge Tekstil

Tayra Tekstil

TYH Tekstil

Editör: Atakan Şen