Ekmas'tan Yıldızlı Gece Ekmas'tan Yıldızlı Gece

MODEKO'yu devralarak bu yıl ilk kez gerçekleştirecek olan Nobel Expo ile EMODER yönetimi ve üyeleri dün bir araya geldi. Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Türkiye’nin en eski mobilya fuarı olan MODEKO’yu, Efor Fuarcılıkla güç birliği yaparak organize ettiklerini hatırlatarak "MODEKO, ihracat beklentisi içindeki mobilyacı esnafı için çok büyük bir şans. Öncelikle fuar alanında bir Türkiye mozaiği oluşturacağız. Sadece İzmir firmaları değil, Kayseri, İnegöl, Ankara başta olmak üzere mobilya üretiminin yoğun olduğu bölgelerden büyük bir katılım var. Böylece yurt dışı alıcısı için cazip bir ürün yelpazesi ve katılımcı kitlesi oluşacak” dedi. 
 
MODEKO'ya nitelikli alıcı
Özellikle yurt dışı alıcılar konusunda mobilya sektöründe açık ara lider olduklarını belirten Nobel Expo kurucu ortaklarından Murat Şaroğlu ise İstanbul Mobilya Fuarı'nın alım heyeti ve yurt dışı satış konusunda da tek yetkili olduklarına dikkat çekti. Saroğlu “Bugüne kadar İzmir’e gelen en yüksek sayıda ve en nitelikli yurt dışı mobilya alıcısı Mart ayında MODEKO’da olacak” diye konuştu.
 
“Biz Hazırız”
Nobel Expo’nun MODEKO fuarını üstlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden EMODER Başkanı İmran Yük ise "Hedefimiz önce İzmir’imize sonra ülkemize, üretim gücümüzle elimizden gelen katkıyı sonuna kadar vermek. Biliyoruz ki birlikten güç doğar. Tam da bu nedenle ekonomiye, üretime, memlekete katkı sağlayacak her girişimde elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.EMODER eski başkanı ve kurucu üyelerden Murat Sazboğazoğlu da Başkan Yük’ün sözlerine “Üstelik tüm bunları koşulsuz” yapıyoruz diyerek destek verdi.
 
 Fuar alanında yer seçiminde bile “Önemli olan bu alanda bulunmak, ticaret arkadan gelir” görüşünü savunduklarını anlatan Sazboğazoğlu “Dernek olarak yakaladığımız bu seviye ve özveriye sektörümüzdeki paydaşların çoğu ulaştığında mobilya üreticileri için her şey çok daha güzel olacak” diyerek meslek grubu temsilcilerini EMODER çatısı altında toplanmaya davet etti.

Editör: Atakan Şen