Cumhuriyetin Kadınları 3. İzmir Kadınlar Kongresi'nde buluştu Cumhuriyetin Kadınları 3. İzmir Kadınlar Kongresi'nde buluştu

Salgın günlerinde pek çok meslek kolunda faaliyetlerinin durdurulduğunu veya sınırlandırıldığını hatırlatan Mutlu, ‘Buna rağmen üyelerimizin kamu ve işletme giderleri, benzer ödemeleri çalışamadıkları dönemlerde de sürmüştür. Üstelik geçmişten gelen yüklere, günün getirdiği kira, vergi, enerji gibi ödemeler de eklenmiştir. Bu noktada, açılan delikleri kapatamasa da hükümet ve yerel yönetimler tarafından verilen destekler, muafiyetler ve hibeler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yönetimlere ve hükümet yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Ancak üyelerimizin sıkıntılarının sürdüğü de gözlerden kaçırılmamalıdır’ dedi.

2023 yılından beklentiler
Yeni yılda ekonomik rahatlama için enflasyonun ve döviz kurlarının disipline edilmesi gerektiğini belirten Mutlu, ‘Esnaf sanatkarlar doğrudan halka mal ve hizmet sunan bir kesimdir. Dolayısıyla tüketicilerin alım gücünün düşmesi, esnaf sanatkarların işlerini toparlayamamalarına yol açmıştır. Üyelerimiz karşılaştıkları ağır maliyet artışlarını bile sattığı veya ürettiği ürünlerin fiyatlarına tam anlamıyla yansıtamamıştır. 2023 yılında da benzer zorlukların süreceği düşünülmekle birlikte, enflasyonda belirli bir gerilemenin olacağı yönündeki açıklamalar ile asgari ücret ve emekli maaşlarında yapılan artışlar umut vaat etmektedir.’ diye konuştu.

Asgari ücret ve EYT
Yeni asgari ücretin açıklandığını da kaydeden Başkan Mutlu, ‘Ancak istihdam maliyetlerinin desteklenmesi de önemlidir. Asgari ücretin artması işverenler açısından maliyetlerin de yükselmesi anlamına gelmektedir. Bu noktada elaman çalıştıran esnaf sanatkarlar açısından istihdam maliyetlerinin desteklenmesini önemsiyor, yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyoruz.

Editör: Atakan Şen