EÜ kanser tanı ve tedavisi ile farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ediyor EÜ kanser tanı ve tedavisi ile farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ediyor

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Didem Özşenler ve Elektrik Üretim Anonim şirketinden Sezer Aksoy’un yürütücülüğünde EÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3’üncü sınıf  öğrencileri sürdürülebilir endüstri, temiz enerji, kirlilik önleme iklim değişikliği ile mücadele gibi konularda 20 farklı sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Ayrıca Doç. Dr. Özşenler Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle hazırlanan “De6: Sıfır Karbon İçin Kelebek Etkisi” projesinde katılımcı olarak da yer aldı. Proje ekibi ile bir araya gelen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Her bir canlı, yaşamını sürdürmek için doğal çevreye ihtiyaç duyar. Ancak tüm canlılar arasında ne yazık ki sadece bizler, parçası olduğumuz doğayı her geçen gün biraz daha dönüştürüyoruz. Bizlerin, toprağımıza, havamıza ve suyumuza sahip çıkması gerekiyor. Geleceğe iyi bakmak istiyorsak dünyamıza iyi bakmalı, buna da önce çevremizden başlamalıyız Didem hocamız ve öğrencilerimiz bu konuda duyarlılık göstererek birbirinden anlamlı 20 farklı projeye imza attılar. Temiz bir gelecek için projeler üreterek çalışmalar yapan proje ekiplerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Sıfır karbon için kelebek etkisi hızla büyüyecek”

Temiz bir geleceğin, farkındalığı yüksek gençlerin çabası ile mümkün olabileceğini ifade eden Doç. Dr. Özşenler, “Dünyamızın sağlıklı bir geleceğe sahip olması, gönüllü ve farkındalığı yüksek gençlerimizin çabası ve motivasyonu ile mümkün olabilir. Bu yolda girişimcilik ve yenilikçilik, sürdürülebilir ve kalkınma derslerimde her öğrenci grubu ile 2 ay boyunca çalışmalarımız sonucunda çok iyi proje fikirleri ortaya atıldı. Bunun neticesinde çalışmalarda sürdürülebilir endüstri, temiz enerji, kirlilik önleme iklim değişikliği ile mücadele gibi konular üzerinde sosyal sorumluluk projeleri tasarladık. İçinde bulunduğumuz dünya için gönüllü ve sürdürülebilir çalışmalar yapan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerimizin çabasıyla sıfır karbon için kelebek etkisinin hızla büyüyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Sürdürülebilir hedefler için üniversite- sektör iş birliği”

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve birçok paydaş desteği alan “De6: Sıfır Karbon için Kelebek Etkisi” projesinden de bahseden Doç. Dr. Özşenler, “Araştırmacısı olarak katkı sunduğum De6: Sıfır Karbon için Kelebek Etkisi projesi Paris İklim Anlaşması’nı imzalayan ve karbon emisyon hedeflerini belirleyen Türkiye’nin, bu hedeflerine ulaşması için planlanan süreçlere katkı sağlayacak dijital içeriklerin; azami fayda sağlaması ve farklı hedef kitlelere uygun oluşturulması, bireysel somut davranış değişikliği yaratması ve en önemlisi sürdürülebilirlik hedeflerine uygun genç nesillerle iş birliği içinde devamlı olmayı amaçlayan yayın, üretim ve içerik geliştirme projesidir. Sürdürülebilir hedeflere ulaşmada üniversite, sektör ve öğrenci işbirliği içerisinde nice çalışmalara imza atmayı diliyorum” dedi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal