Foto Galeri

Bunları yemeden önce 2 kere düşünün!

Kansere davetiye çıkaran bu besinleri çok fazla tüketiyoruz. Bilerek ya da bilmeden tükettiğimiz pek çok yiyecek kansere götürüyor..

Abone Ol

Severek tükettiğimiz yiyeceklerin sağlımıza doğrudan etkisi var. Gereğinden fazla tuzlu ve yağlı yemekler özellikle mide için çok rahatsız edici durumlara yol açmaktadır. Sağlıksız beslenme reflü, ülser benzeri rahatsızlıklara sebep olabilirken mide kanserinde de ciddi bir rol üstlenmektedir. Dünya üzerinde en sık rastlanan 5. kanser türü olan mide kanserini önlemek için doğru beslenmeye özen göstermek gerekmektedir..

KANSER RİSKİYLE İLİŞKİLİ Uzmanlar yediğiniz yiyeceklerin mide kanseri riskinizi etkileyebileceğini söylüyor. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO), " Tuz oranı yüksek bir diyet yemek mide kanseri riskinin artmasıyla bağlantılıdır" diyor. "Bu, kurutma, tütsüleme, tuzlama veya dekapaj yoluyla korunmuş yiyecekleri ve ilave tuz oranı yüksek yiyecekleri içerir."

TUZLA KORUNMUŞ GIDALAR KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR Uluslararası Dünya Kanser Araştırma Fonu bu bağlantıyı şöyle açıklıyor: "Bilim adamları, tuzla korunmuş gıdalardan kaynaklanan artan mide kanseri riskinin, koruma sürecinde gıdaları besleyen çok miktarda tuz içermelerinden kaynaklandığına inanıyorlar. Deneysel araştırmalar, tuzun vücuda zarar verdiğini göstermiştir. Tuz mide zarını kaplar ve gelişirse mide kanserine dönüşebilen lezyonlara neden olur."

DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN ÇOK TUZ TÜKETİYORUZ Bununla birlikte, vücudunuzun bu temel işlevleri tamamlamak için sadece biraz sodyuma ihtiyacı vardır ve çoğumuz diyetlerimizden ihtiyaç duyduğumuzdan fazlasını alırız. Dünya Kanser Araştırma Fonu, "Tuz tüketimini bu şekilde ölçmek çok zor, çünkü tuz alımımızın çoğu, farkında olmadan gıdalarda 'gizli' durumda," diye açıklıyor. Raporlar, ne kadar tuz yediklerine bakılmaksızın, "tuzlu yiyecekleri tercih eden kişilerde mide kanseri riskinin arttığını" gösterdi.

KANSERİ ÖNLEMEK MÜMKÜN Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanseri önlemek için sağlıklı beslenme hayati rol oynuyor. Kalp hastalıklarından sonra en çok ölümün yaşandığı kanser hastalığı ile ilgili yapılan araştırmalara göre, yeme içme rutinlerine dikkat ederek kanseri önlemek mümkün.. Kanser olmak istemiyorsanız listedeki besinleri hayatınızdan çıkararak kendiniz için sağlıklı bir adım atabilirsiniz..

BEYAZ UN Beyaz un her şeyde var gibi görünüyor ve bunun nedeni, işleri daha lezzetli hale getirme eğiliminde olmasıdır. Bununla birlikte, bu bileşene sahip ürünleri yemek, kanser geliştirme olasılığınızı artırabilir. Tümörler basit karbonhidratlara takıntılıdır ve büyük miktarda beyaz un, kanserli hücrelere dönüşmelerine yardımcı olabilir.

SOSİSLİ SANDVİÇ Tüm şarküteri etleri sağlıksızdır ve buna ünlü sosisli sandviç de dahildir. Bu özel işlenmiş gıda, vücudunuzdaki hücreleri yok ettiği kanıtlanmış büyük miktarda sodyum fosfat kullanılarak geliştirilmiştir.

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR Hepimiz bir film izlemeden önce büyük bir kâse patlamış mısırla oturmayı severiz, ancak bunlar hidrojene yağlar gibi birçok zararlı içerik içerir. Mikrodalga patlamış mısır, özellikle sizin için çok kötü, çünkü ambalajdaki kimyasallar vücut için kötü ve kansere neden olabilir.

DİYET İÇECEKLER 'Diyet' kelimesini görebilir ve hemen bunun sizin için iyi olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu kesinlikle doğru değil. Tam orijinali kadar kalori içermeyebilir, ancak bunun yerine uzun vadede kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına katkıda bulunabilecek çok sayıda zararlı kimyasal içerir.

KONSERVE GIDA Konserve yiyecekler vücudumuz için iyi değildir ve bu, içindeki BPA miktarına bağlıdır. Birçok gıda ürününde, özellikle şişe ve teneke ambalajlarda kullanılan zararlı bir kimyasaldır. Bu kimyasal aynı zamanda kanser geliştiren insanlarla da bağlantılıdır, bu nedenle ne pahasına olursa olsun BPA'lı gıdalardan kaçınmak en iyisidir.

ORGANİK OLMAYAN SEBZE VE MEYVELER Meyve ve sebze sizin için iyi, değil mi? Bu her zaman doğru olmayabilir. Bu yiyeceklerin sizin için iyi olup olmadığı kalitelerine bağlı olacaktır. Örneğin, organik meyve ve sebzeler çeşitli sağlık yararları sunarken, olmayanlar vücuda zararlıdır.

ÇİFTLİK BALIĞI Birçok insan bunun farkında değildir, ancak çiftlik balıkları vücudumuza zarar verebilecek zararlı kimyasallar ve diğer bileşenlerle doludur. Bu balıklar büyüyebilmeleri için yanlış yiyeceklerle besleniyor ve bunlar genellikle GDO'lu yemler oluyor. Benzer şekilde, çiftçiler sağlığımızı etkileyen diğer yetiştirme yöntemlerini de kullanabilirler.

SALAMURA GIDALARA DİKKAT Araştırma, ağırlıklı olarak yüksek tuzlu yiyeceklere ve "salamura sebzeler" de dahil olmak üzere tuzu korunmuş yiyeceklere atıfta bulunuyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nde yayınlanan bir çalışmada salamura gıda ve mide kanseri riski daha da analiz edildi. RİSKİ YÜZDE 50 ARTIRIYOR Araştırma, daha fazla araştırılan toplam 60 çalışma ile mevcut kanıtları değerlendirmek için epidemiyolojik gözlemsel çalışmaların bir meta-analizini içeriyordu. Çalışma, "Vaka-kontrol çalışmaları arasında 30'u önemli ölçüde artmış risk gösterdi ve bir tanesi önemli ölçüde azalmış risk gösterdi" dedi. "İleriye dönük çalışmalar arasında, ikisi önemli bir risk artışı gösterdi, ancak hiçbiri önemli bir risk azalması göstermedi." Salamura yiyeceklerin "potansiyel olarak %50 daha yüksek mide kanseri riski" olduğu sonucuna vardı.

Çalışma, "Vaka-kontrol çalışmaları arasında 30'u önemli ölçüde artmış risk gösterdi ve bir tanesi önemli ölçüde azalmış risk gösterdi" dedi. "İleriye dönük çalışmalar arasında, ikisi önemli bir risk artışı gösterdi, ancak hiçbiri önemli bir risk azalması göstermedi." Salamura yiyeceklerin "potansiyel olarak %50 daha yüksek mide kanseri riski" olduğu sonucuna vardı..

FAYDALI OLARAK BİLİNSE DE ZARARI ÇOK… Turşu kalorisi düşük gibi görünse de yüksek oranda tuz içerdiği için vücutta su tutar ve şişkinlik yapar. Mide asidi, yenilen gıdaların sindirilmesi için salgılanır, ama bazı gıdalar daha fazla mide asidi salgılanmasına neden olabilir.. Soğan, tuz, sirke ve baharatlar, turşularda kullanılan temel maddelerdendir. Bunlar aynı zamanda mide zarını tahriş özelliğine sahip gıdalardandır. Aşırı tuzlu turşular kalp damar, yüksek tansiyon ve böbrek hastası eder ve aşırı tuz tüketimi kanser riskini dört kat arttırır.