Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde 650 bin  dolarlık bağışla, 6 ay gibi kısa sürede tamamlanan Gastronomi Akademisi, gastronomi eğitiminde Ege Üniversitesi modelini uygulayacak. İçinde, dört ayrı mutfağı barındıran Akademide; eğitim, topluma hizmet, sivil toplum ile işbirliği ve turizm diplomasisi modülleri uygulanacak.

EÜ kanser tanı ve tedavisi ile farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ediyor EÜ kanser tanı ve tedavisi ile farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ediyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, Çeşme’yi ve İzmir’i gastronomi turizminin lideri haline getirmeyi planladıklarını ve Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi’nin, Turizm alanında “Lider Ülke Türkiye” hedefini destekleyecek projelere yer vereceğini kaydetti. Rektör Budak, Shipley-Altındağ Akademisi ile gastronomi alanında bir çığır açtıklarını ve Ege Üniversitesi modeli sunduklarını kaydetti.

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, akademide,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitim programına ek olarak, toplumsal eğitim çalışmaları ile topluma hizmet ilkesinin de ön planda olacağını belirtti. Prof. Dr. Gültekin, aynı zamanda başta turizm olmak üzere tarım ve vb. alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olacaklarını kaydetti. Dekan Gültekin, gastronomi eğitiminin önemli hedeflerinden birinin gastronomi turizmine destek vermek olduğunu vurgulayarak, ders programlarında gastronomiyi bir turizm diplomasi aracı olarak değerlendiren bir model sunacaklarını kaydetti.

Amerika’da yaşayan Türk İş insanı Feyza Altındağ Shipley ve eşi Richard Shipley öncülüğünde Shipley Eğitim Vakfı tarafından yapılan bağışla ve ABD’de bulunan önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Bridge to Türkiye Funds ortaklığı ile tamamlanan Akademi’nin devir-teslim töreni geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmişti.

--

Editör: Atakan Şen