Gaziemir’de 21 bin 940 hayvana veteriner sağlık hizmeti
Gaziemir Belediyesi, 2019 yılının Nisan ayından 2023 yılının Nisan ayına kadar 21 bin 940 hayvanın tedavisini ve bakımını yaptı.  349 can dostu sahiplendirerek yeni bir yuvaya kavuşturan belediye, tedavi ve bakım altındaki can dostların beslenmesinde 39 ton mama kullandı.

Gaziemir Belediyesi, veteriner sağlık hizmetleri kapsamında sokak hayvanlarının her türlü sağlık ve bakım gibi rehabilitasyon işlemlerini yapıyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, salgın hastalıklara karşı aşılama, sahiplendirme, kimliklendirip kayıt altına alma, barındırma, tedavi gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler veren belediye, yeni cihazlarla donattığı klinikte, hayvanların ameliyatlarını da yapabiliyor. Sokakta yaşayan hayvanların tüm bakım işlemlerini ve sağlık taramasını yapan belediye personeli, hayvanların kayıt işlemlerini yaparak kimliklendirdikten sonra yasa gereği aldıkları bölgeye geri bırakıyor. Sokakta yaşayamayacak durumda olanlar ise bakımevlerine yerleştirilerek güvenli bir ortamda yaşamaları sağlanıyor.

Nisan 2019’dan bu yana 39 ton mamayla  (6)

Sokakta yaşayan hayvanların tüm sağlık sorunlarıyla ilgilenen belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü, araç çarpması ve doğa olaylarında yaralanan hayvanların da tüm tedavi ve bakımlarını yapıyor. Yaralanan hayvanlara ilk müdahaleyi olay yerinde yapan veteriner sağlık ve destek personeli, daha özel donanımlı araçla yaralı hayvanı polikliniğe taşıyarak burada tedavi ediyor. Gerekli durumlarda ameliyatta yapan veteriner hekimler, cerrahi müdahalenin ardından yaralı hayvanları belediyenin Geçici Hayvan Bakım Evi’nde kontrol altında tutuyor, tedavi programı uyguluyor.
Gaziemir Belediyesinin veteriner sağlık hizmetleri kapsamında, 2019 yılının Nisan ayından 2023 yılının Nisan ayına kadar geçen 4 yıllık sürede 21 bin 940 hayvanın tedavi ve bakımı yapıldı. Çalışmalar kapsamında 4 bin 933 hayvanın kısırlaştırma işlemi yapıldı. Sağlığına kavuşturduğu hayvanların sahiplendirmesini de yapan belediye, 349 can dostun yeni bir yuvaya kavuşmasını sağladı.

Can dostların beslenmesine 39 ton mama
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, can dostların aç kalmaması için ilçenin dört bir yanındaki mama odaklarına düzenli olarak mama bırakıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin de park ve yeşil alanlar başta olmak üzere, sokak hayvanlarının kolayca erişebileceği noktalara koyduğu otomatik su odaklarında, can dostlar suya ulaşabiliyor. Belediye, tedavi ve bakım altındaki can dostların beslenmesinde, Nisan 2019’dan bu yana 39 ton mama kullandı.

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Nisan 2019’dan bu yana 39 ton mamayla  (3)

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal