22 yıllık Berber Ferhat Çitkap, Sadık Dinler’in Gaziemir’in yetiştirdiği nadir gençlerden bir olduğunu belirterek, “Sonuna kadar onun arkasındayız. Başarılar diliyorum” derken, ev hanımı Yurdagül Kal, Dinler’in alçakgönüllü olduğunu, büyüklerine karşı saygı ve sevgisini hiç eksik etmediğini vurguladı.

 İlçenin sevilen isimlerinden Berber Cumhur Çetinkaya da, Dinler’i 6 yaşındakileri tanıdığını belirterek, “Anne ve babasına çok teşekkür ederim böyle bir evlat yetiştirdiği için. Sadık Dinler her zaman çok çalışkandı. Babasının bakkal dükkanına gittiğimizde hem çalıştığını hem de okuduğunu görüyorduk. Yolu açık olsun” diye konuştu.

 “Halkın hayatını kolaylaştıracak”

 Emekli Sağlıkçı Tevfik Kal da, Dinler’in çok insancıl bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, “Sadık çok aktifti, insancıldı. Sonunda inşallah Allah yüzünü güldürsün. Gaziemir için hayırlı uğurlu olsun. Gaziemir’in yetiştirdiği nadir kişilerden biri. Güvenim sonsuzdur. Başarılarını temenni ederim. Her zaman destekçisiyim” dedi.

Emekli Makine Mühendisi İbrahim Yanç, Dinler’in Türkiye’nin sayılı üniversitelerinde eğitim aldığını, iş hayattında kendini geliştirdiği vurgulayarak, “Sadık Dinler’in halkın menfaatine çalışmalar ile halkın hayatını kolaylaştıracak yatırımlar yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Çalışkan ve okumayı severdi”

 Dinler’in Anaokulu Öğretmeni Münevver Kaya da, Sadık Dinler’in aileden terbiye almış, çok disiplinli bir isim olduğunu kaydetti. Kaya şunları söyledi:

“Onun her zaman yolu açık olacağını ben biliyorum. O zamanlar bile ana okulundan ilkokula gitmek istediğini söylerdi. Oyun okuldan değil kalem okuluna gitmek istiyorum derdi. Her zaman çalışkan ve okumayı seven biri oldu. 30 yıldır birbirimizi unutmadık. Öğretmenler Günü’nde hiç unutmaz. Hep beni arar mesaj atar. Beni duygulandırır. Kesinlikle Dinler’in Türkiye için faydalı olacağına inanıyorum.”

“Gaziemir’de dokunacak çok hayat var”

Gaziemirlilerin kendisine destek verdiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sadık Dinler, paylaşımın altına şu notu düştü: “Benim için en büyük mutluluk, yaşamımda olan insanlarda iz bırakmış olmayı, hayatlarına dokunmuş olmayı görmek. Şimdiye kadar bunu başarabildiysem ne mutlu bana. Bundan sonra da Gaziemir’imizde dokunacak ve değiştirecek çok hayat var.”

CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Sadık Dinler Kimdir?

Balkanlardan gelen kökleri 100 yılı aşkın süredir Gaziemir’de bulunan bir ailede 1988 yılının Aralık ayında dünyaya geldi. Gaziemir’in esnaflıkla uğraşan, sevilen aileleri Martin ve Dinler ailelerinin iki çocuğundan biri olan Sadık Dinler İlk ve orta öğrenimini Gaziemir’de, lise eğitimini de İzmir Atatürk Lisesi’ndetamamladı. 

ODTÜ Makine Mühendisliği’nden iyi derece ile mezun oldu. Üniversite yıllarında sivil toplum örgütlerinde, öğrenci topluluklarında birden fazla projenin içinde bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan “Altı Ok” un izinden giderek 2010 yılında Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi’ndensiyasete adım attı.. 

Öğrenciliği devam ederken CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda partinin neferi olarak çalıştı.. Öğrencilik sonrası dönüş yaptığı ilçede CHP Gaziemir İlçe Başkanlığında il ve ilçe delegeliklerinde bulundu. İhracat yapan Türkiye’nin köklü firmalarında 10 yılı aşkın süredir proje yöneticisi olarak görev aldı. Bu süre esnasında birçok projeye imza attı..

 

Cumhuriyetin yeni yüzyılında, yeni nesil olarak Gaziemir’deki her bir hemşerisininhayatına dokunacak olan ve Gaziemir’i, yeni yüzyıla hazırlayacak olan projelerini hayata geçirmek için yola çıkarak Gaziemir Belediyesi Başkanlığı’na aday adaylık başvurusunda bulundu.

AK Partili Kocabaş'tan toplu taşımada yaş sınırına tepki! AK Partili Kocabaş'tan toplu taşımada yaş sınırına tepki!

 

Toplumsal kaygısı olan, ortak akla önem veren, tüm Gaziemir’i kendi ekibinde barındıran, toplumun problemlerini hızlı şekilde çözen, Gaziemir’i geleceğe hazırlayan bir modelle belediye başkanlığına talip oldu.

 

Editör: Birgül Gümüştaş