İzmirli Gelinlik, Damatlık ve Abiyeciler Londra’da İzmirli Gelinlik, Damatlık ve Abiyeciler Londra’da

Prof. Dr. Engin Deniz Eriş’in “Yaratıcılık ve Yenilik Yönetimi” dersi kapsamında “Geçmişten Geleceğe Görece’de Gençlerle Girişimcilik” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler  geleneksel el sanatlarından nazar boncuğunun üretimini yerinde öğrendi.  Prof. Dr. Eriş, kültürel değerlerin gençlere aşılanması ve iş fikri ile geleceğe taşınmasının girişimcilik açısından önemli olduğunu belirtti. 
 
Prof. Dr. Eriş “Bizim kültürümüzde önemli bir yer tutan göz boncuğu, günümüzde artık batı kültürlerinde de sıklıkla tasarımlarda kullanılıyor. Bu önemli kültürel değerimizin üretimini sürdürülebilir kılmak için gençlere tanıtım yapılması ve cam işi olan bu zanaatın özendirilmesi, öğretilmesi, sürdürülebilir kılınması çok önemli" dedi. 
 
Mehmet Usta tarafından uygulamalı olarak nazar boncuğu üretiminin gençlere anlatıldığı etkinlikte öğrenciler, merak ettikleri sorulara da yanıt aldı.  Cam üretimi nazar boncuğunun Görece’deki hikayesini ve önemini anlatan Boncukköy İşletmecisi Murat Kayar da gelecek kuşaklara bu zanaatı aktarmayı görev bildiklerini söyledi. Prof. Dr. Eriş, destekleri nedeniyle Forbest Yapı'ya teşekkür etti.

Editör: Atakan Şen