Menemen Belediyesi geniş alanda hazırladığı ilk iftar sofrasını Emiralem’de kurdu. Emiralem ve çevre mahallelerden vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen iftarı hemşehrileriyle birlikte açan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yöre halkına müjdeler de verdi. Pehlivan, “Biz, derdinizle dertlenmeye, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bunu böyle bilmenizi gönülden istiyorum” dedi. MENEMEN Belediyesi, mübarek Ramazan ayında birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygularını yaşatmak adına düzenlediği iftar sofralarının ilkini Emiralem’de kurdu. Menemen Belediyesi Çilek Kafe’de gerçekleştirilen iftar sofrasına, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Yeniden Refah Partisi Menemen İlçe Başkanı Özbek Taşdemir, Milliyetçi Hareket Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Deha İmal, kamu kurumları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar öncesi tasarruf musikisi dinletisi gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Ramazan’ın yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel şekilde ortaya çıktığı, tüm güzelliklerin yaşandığı ve insanların aynı sofra etrafında toplandığı mübarek bir ay olduğunu hatırlattı.

Emiralemiftar (10) Emiralemiftar (9) Emiralemiftar (8)

DAYANIŞMA TEŞEKKÜRÜ
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrası tüm yurdun tek yürek olduğunu dile getiren Pehlivan, “Depremin ilk gününden itibaren Menemen Kaymakamlığımız, Menemen Belediyemiz ve siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte çalışıyoruz. Depreme maruz kalan vatandaşlarımız için topladığımız yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırdık. Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz hepimiz adına bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri oldu ve AFAD koordinasyonu içerisinde canla başla kurtarma çalışmalarına katkıda bulundu. Onlar orada bu kıymetli çalışmayı yaparken Menemenin güzel insanları hep bir oldu, tek yürek oldu. Deprem bölgesinden ilçemize gelen deprem mağdurları için de tüm imkânlarımızla seferber olmuş durumdayız. Ben Menemen Belediye Başkanı olarak hep birlikte göstermiş olduğumuz bu dayanışma ve duyarlılık için herkesi yürekten kutluyor, siz hemşehrilerimizle gurur duyuyorum. İyi ki varsınız” dedi.

İzmirli tereyağı raflarda İzmirli tereyağı raflarda

Emiralemiftar (6) Emiralemiftar (5) Emiralemiftar (4)

13. EMİRALEM ÇİLEK FESTİVALİ 6-7 MAYIS’TA
İftar sofrasına katılan hemşehrilerine müjdeler de veren Pehlivan, “Geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuyla hep birlikte düzenlediğimiz Emiralem Çilek Festivalimizin 13’sünü bu yıl 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmeye karar verdik. Emiralem’i ve eşsiz çileğini etkili biçimde tanıtmaya, anlatmaya, tattırmaya devam edeceğiz.

MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZİ HAZIRLIYORUZ
Menemenimiz için çok güzel hayallerimiz, projelerimiz var. Onlardan biri de Emiralem Barajı çevresindeki 11 milyon 200 bin metrekare alana sahip Karıncalı Devlet Ormanı’nda, Emiralem Barajı Rekreasyon Projemizi gerçekleştirmek. İçinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, oturma alanları ve mesire alanı olacak Millet Bahçemizin yapım işi proje aşamasındadır.

Emiralemiftar (3) Emiralemiftar (2) Emiralemiftar (1)

ZEYTİNYAĞI FABRİKASINI KAZANDIRDIK
Biliyorsunuz daha önceki yönetimin kötü idaresi sonucu, üstünde haciz konulan ve yaklaşık 2 yıldır atıl durumda bırakılan Emiralem Zeytinyağı Fabrikası’nı yeniden üreticilerimizin hizmetine açtık. Sezonda yaklaşık 25 - 30 ton arası zeytinyağının işlendiği tesisimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun.

GENÇLERİ UNUTMADI
Bununla birlikte Emiralem’deki tüm yollarımızı yeniliyoruz. Tabi gençlerimizi de unutmuyoruz. Menemen genelinde inşa ettiğimiz 20 halı sahadan birini güzel Emiralemimizde yaptık. Emiralem düğün salonumuz da yeniliyor. Yine aynı binada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güzel vakit geçirmeleri için bir gençlik merkezi dizayn ettik. Biz, derdinizle dertlenmeye, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bunu böyle bilmenizi gönülden istiyorum. Rabbimden tuttuğumuz oruçların, yaptığımız duaların kabul olmasını temenni ediyorum. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal