DSİ'den yeraltı hamlesi DSİ'den yeraltı hamlesi

İzmir'in mücevher sektöründeki köklü markası, aslında 1969'da Ali Gezmez'in ‘Uçak Mücevherat’ adıyla temellerini attığı bir hikayeden doğdu. Zaman içinde Gradiva Mücevher’e dönüşen bu yolculuk, Haluk Gezmez'in liderliğinde sektörde öncü bir konuma geldi. Üçüncü kuşak temsilcisi Enis Gezmez’in 2021 yılında Gilda markasını Gradiva çatısı altında hayata geçirmesi ise şirketin uluslararası alanda büyümesine öncü oldu. Şimdi Gradiva ve Gilda markalı mücevherler, online platformları ve mevcut Gradiva mağazalarından sonra Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi'nde mücevher tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Gradiva Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gezmez, Gradiva Hilltown Mağazası’nın şirket için önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “İzmir'de doğmuş bir firma olarak, İzmir’e yakışır bir mağaza tasarlama gayreti içerisindeyiz. Gradiva Hilltown Mağazamız, seçkin tasarımlarımızı en iyi şekilde yansıtmayı hedefliyor. Geçmiş başarılarımızın üzerine inşa ettiğimiz en büyük yatırımlarımızdan biri olacak. Mağazanın her detayı titizlikle planlanıyor. Seçkin Gradiva ve Gilda ikonik ürünlerin yanı sıra çok sayıda yeni ürün de sergilemeyi planlıyoruz. Bu ürünleri her yıl yeni koleksiyonlar ile çeşitlendireceğiz. Özgün tasarımlarımızı misafirlerimize daha kolay ulaştırabilmek için bulunduğumuz şehrin en kıymetli bölgelerinde mağazalar açmayı sürdüreceğiz."

Gilda by Gradiva Hilltown’da Özel Bir Bölümde Yer Alacak

Yeni açılacak Gradiva mağazasında Gilda by Gradiva için ayrılmış bir bölüm de mevcut. Markalar direktörü, Enis Gezmez, "Gradiva Hilltown’da Gilda markalı ürünlerimize ayrılmış özel bir bölüm oluşturmayı planlıyoruz. Günlük kullanıma uygun zarif ve minimalist tasarımlarımızı yeni misafirlerimize sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gezmez’in bir sonraki hedefi ise 2025 yılı sonuna kadar farklı bölgelerde yeni mağazalar açmak. “Amacımız Gradiva ve Gilda markalı ürünlerimizi mücevher severler için erişilebilir bir hale getirmek, yani Ege Bölgesi dışında da yer almak. Gilda markalı ürünlerimizin alışverişi internet üzerinden gerçekleşse de fiziksel mağazaların, özellikle Gradiva markalı ürünler için önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle mağaza sayımızı arttırmaya önem veriyoruz. Bugün Gilda markalı ürünlerin satışı Avrupa ve diğer pazarlarda devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde Ortadoğu pazarında daha etkin olmayı hedefliyoruz. Türkiye’de de ticaret ağımızı yaygınlaştırmak istiyoruz.”

Son olarak, Gezmez, yeni açılacak Gradiva mağazalarının firmanın sosyal sorumluluk projeleriyle ilişkisine de değindi. Sosyal sorumluluk projelerinin şirket için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Gilda’nın "Her Mücevher Bir Fidan" kampanyasıyla satılan her ürün için Ege Orman Vakfı'na fidan dikme taahhüdünü kuruluşlarından bu yana sürdürdüklerini belirtti. “Yeni Gradiva mağazalarında Gilda markalı ürünlerin daha fazla öne çıkacak olmasıyla bu kampanyaya olan katkıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte hem mücevher tutkunlarına hem de İzmir’e değerli bir miras bırakmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Editör: Birgül Gümüştaş