İzmir iş dünyasının sivil toplum kuruluşları, birer açıklama yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ekonomiye odaklanma çağrısının ön plana çıktığı açıklamalarda yeni iktidara başarılar dilenirken, yeni ekonomi yönetiminin hızlıca açıklanması çağrısı da yapıldı.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: “Evrensel uygulamalara paralel ekonomi politikası uygulanmalı”

Öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir”  düsturuna bağlı olarak ülkemizin sandıkta verdiği karara saygımız sonsuzdur. Tüm ülkemize sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Ülkemizin ekonomik durumu ortadadır, iş dünyası bir çok alanda büyük sorunlar ile boğuşuyor. Kurun durumu, Merkez Bankası’nın rezervlerinin seviyesi ve kısa vadede Türkiye Cumhuriyeti’nin ödemesi gereken dış borçlar gibi yakıcı problemlerimiz mevcut. Dolayısıyla seçim atmosferinden hızlıca çıkarak ekonomi yönetiminin belirlenmesi ve iktidarın hızlıca bu alanlara yoğunlaşması gerekmektedir. Tüm ekonomistlerin hemfikir olduğu konu, bilimsel kriterlere uygun, evrensel uygulamalara paralel ekonomi politikalarına dönüş zamanının geldiğidir. Bu anlamda yeni ekonomik yol haritasının güncellenerek açıklanması ve piyasalara güven verici mesajlar verilerek çalışmalara başlanmasını beklemekteyiz.

İzmir ve Alanya’nın işbirliği çifte heyecan yaşattı İzmir ve Alanya’nın işbirliği çifte heyecan yaşattı

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: “Ekonomideki sorunlar acilen çözülmeli”

Türkiye bir seçim dönemini daha tamamladı. Seçim dönemi boyunca siyaset ülkemizin birinci gündemi oldu. Seçim sonucunda da halkımızın verdiği karara saygı duyuyoruz. Artık başta ekonomi olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunların çözülmesi için adım atılma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Döviz kurlarındaki oynaklık ve piyasada yaşanan döviz sıkıntısı, enflasyonun yarattığı hayat pahalılığı, Faizler, Merkez Bankası rezervleri başta olmak üzere ekonomide acil çözülmesi gereken sorunlar var. Bu sorunların hızlıca çözülmesi gerekiyor. Eğitim ve adalette yaşanan sıkıntıların çözümü ile gençlerin ülkelerini terk etmeyecekleri, refah dolu ve geleceğe umutla bakan insanların yaşadığı bir ülke için de yapılacak çok şey var. Biz iş dünyası olarak bu yönde atılacak her türlü adıma destek vermeye hazırız.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: “Ekonomi odaklı bir çalışma bekliyoruz”

Seçim sonuçlarının öncelikle ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Mevcut iktidarın devamı anlamına gelen bu sonuçlar ışığında ekonomi yönetiminin belirlenmesi ve yeni ekonomi politikası, iş dünyasının öncelikli konuları arasında bulunuyor. Mevcut ekonomimizin durumu, hepimizin de kabul ettiği üzere ciddi sorunlar barındırıyor. Yüksek enflasyon, düşük faiz, baskılanan döviz kuruna endeksli büyüme politikası devam ettirilecekse bunun enstrümanlarının hızlıca açıklanarak kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.  Bu politikayı yürütecek olan kabinenin belirlenmesi, ekonominin başına geçecek olan yeni yönetimin hızlıca açıklanması, ciddi bir çaba bekleyen ekonomi için elzem bir durumdur. Dolayısıyla seçim atmosferinden hızlıca çıkarak ekonomi odaklı bir çalışma içine girilmesi, hükümetten öncelikli beklentimizi oluşturuyor.

 

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal