Kitaptaki yazar isminin önüne annesinin kızlık soyadı olan ‘Çetin’ ismini ekleyen yazar, ömrünün sonuna kadar bu ismi kullanarak annesini onurlandırmak istediğini söyledi. 68 şiirden oluşan ‘Vakti Zamanı’ isimli şiir kitabında yazarın annesinden esinlenerek yazdığı ‘Zorlukların Kadını Hediye Anne’ şiiri de yer alıyor. Bu şiir anneler günü nedeniyle Çetin Şahabettin Güncü Youtube kanalında ilk defa tüm anneler için yayınlanacak.
Radyo Pause’ta Mustafa Karslıoğlu’nun sorularını yanıtlayan şair yazar Çetin Şahabettin Güncü,  ‘Vakti Zamanı’ isimli şiir kitabının ardından yeni şiir kitaplarının da geleceğini ve Youtube'ta yeni bir şiir albümünün daha yayınlanacağını söyledi. Canlı yayında kitabındaki şiirlerden okuyan Güncü’ye sosyal medyadan birçok tebrik mesajı geldi.Canlı yayında soruları yanıtlayan Güncü, bu kitabı zorluklar karşısında ayakta duran tüm annelere ithaf etmtim benim annemde bu annelerden biri. Değerli insanların değerlerinin zamanında verilmesine inan birisi olarak kitabımda yer alan ‘Zorlukların Kadını Hediye Anne’ isimli şiirimi anneme yazdım.Şiire nasıl başladığını anlatan Güncü, “2013 yılında kadim bir dostum ile girdiğim şiir yarışmasında iki şair, iki jüri  iki şiir vardı. Arkadaşımda oyunu bana verince yazılacak anlatılacak çok şey olduğuna inanarak sevinçlerimi, üzüntülerimi, doğruları, yanlışları, güzellikleri şiir yolu ile yazmaya anlatmaya karar verdim. Eski gerçekleri yeni şevklerle yazmak istedim.”.“İlk önceleri neden yazıyorsun zaman harcıyorsun gibi tepkiler aldım. Ancak insan inandığı yoldan dönmemeli. İnanıyorsan en önemli karar senin kararındır. Şiirleri yorumladıktan sonra  çevremdeki negatif hava yerine olumlu cevaplar gelmeye başladı.”“İnternet üzerinden satış yapan tüm sanal kitapçılarda kitabım satılıyor. Ayrıca ‘Çetin Şahabettin Güncü’ Youtube kanalımızda 12 şiirden oluşan ‘Vakti Zamanı’ şiir albümümüz de yer alıyor. Duygu ve düşüncelerimi anlatıcı tarzında yazmaya çalışıyorum. Bana göre yazılan her şiirin bir hikayesi olmalı” şeklinde konuştu.Şiir ne ister sorusunu yanıtlayan Güncü, Şiir yazılmak ister. Şiir okunmak ister Şiir anlatmak ister.Şiir anlaşılmak ister. Şiirsiz kalmayalım yeter” ifadelerini kullandı.

Ünlü Estetisyen Özkan’dan yılbaşı öncesi huzurevlerinde anlamlı proje Ünlü Estetisyen Özkan’dan yılbaşı öncesi huzurevlerinde anlamlı proje

şahabettingüncü6

Editör: Melisa Kucuk